Alles over Bokken Schieten

Hier lees je alles wat je moet weten over het kaartspel Bokken Schieten van 999 Games.

 

Bokken Schieten

Bokken Schieten is een kaartspel dat 999 Games in 2009 al succesvol heeft uitgebracht, maar nu in een nieuw jasje in eigen beheer uitgeeft. Het spel heeft meer diepgang dan je op het eerste gezicht zou denken en is daarnaast een uitstekend opstapje naar pittigere slagenspellen.

Aantal spelers

3-6

Speelduur

15 min.

Leeftijd

8+

Uitgever

999 Games

Je wint gedurende 8 slagen verschillende aantallen geiten, die als zwarte geitenkoppen op de kaarten zijn afgebeeld. Verder wordt in de loop van het spel een heuvel samengesteld, die de geitenlimiet voor het einde van het spel bepaalt. Heb je aan het einde van het spel meer geiten in je slagen dan de limiet aangeeft, dan kun je niet winnen. De speler die de meeste geiten heeft verzameld zonder de limiet te overschrijden, wint het spel.

De spelregels van Bokken Schieten

In dit slagenspel probeer je zoveel mogelijk geiten te verzamelen zonder de limiet te overschrijden. Je krijgt aan het begin 8 kaarten. Iedere speler speelt steeds 1 kaart, een slag, open op tafel. De speler die de kaart met de laagste waarde heeft gespeeld, trekt een heuvelkaart en legt die op tafel, waarbij hij 1 van de 2 waarden erop kiest. De speler die de kaart met de hoogste waarde heeft gespeeld, wint de slag en start de volgende. Dit gaat zo door totdat alle kaarten zijn gespeeld. De heuvel is na 4 slagen afgebouwd en bepaalt de geitenlimiet. Wie na 8 slagen de meeste geiten heeft verzameld en niet de geitenlimiet heeft overschreden wint het spel. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere ronden te spelen en de scores te noteren.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Bokken Schieten

Onze review van Bokken Schieten

Op dit moment is er helaas nog geen review van Bokken Schieten beschikbaar.

Uitbreidingen voor Bokken Schieten

Er zijn geen uitbreidingen voor Bokken Schieten uitgebracht.

Bokken Schieten kopen

Ben jij helemaal enthousiast geworden van Bokken Schieten? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Bokken Schieten vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 4 sterren
1 stem

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.