Alles over Keer op Keer

Hier lees je alles wat je moet weten over het dobbelspel Keer op Keer van 999 Games.

 

Keer op Keer

Dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin. Kies steeds 2 dobbelstenen en kruis de bijbehorende vakjes op je speelveld aan. Het vullen van kolommen en gebieden van dezelfde kleur levert een bonus op. Wie behaalt de meeste punten?

Aantal spelers

1-6

Speelduur

20 min.

Leeftijd

8+

Uitgever

999 Games

Het spel is makkelijk aan te leren, waardoor je snel kunt beginnen. Ook als het niet jouw beurt is, mag je dobbelstenen kiezen en vakjes afkruisen, zo hoef je nooit te wachten op je beurt! Elk potje kun je weer een andere tactiek toepassen, zo is elk potje anders en verveelt het nooit. 

 

Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist.

De spelregels van Keer op Keer

De actieve speler werpt alle dobbelstenen en kiest 2 dobbelstenen uit: 1 met een kleur en 1 met een cijfer. De speler kruist vervolgens het gekozen aantal vakjes van die kleur aan op het speelveld. Alle andere spelers mogen uit de resterende dobbelstenen een combinatie kiezen en daarmee vakjes aankruisen op hun eigen speelveld. Als een speler als eerste een volledige kolom heeft gevuld met kruisjes, ontvangt de speler de meeste punten voor deze kolom. Alle andere spelers kunnen dan alleen nog maar de lagere puntenwaarde verdienen als ze de volledige kolom hebben gevuld. Spelers kunnen bonuspunten verdienen door alle vakjes van een kleur aan te kruisen. Het gebruik van jokers levert minpunten op. Het spel eindigt als een speler twee volledige kleuren heeft aangekruist. De speler met de hoogste score wint het spel.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Keer op Keer

Onze review van Keer op Keer

Onze review van Keer op Keer lees je hier:

Uitbreidingen voor Keer op Keer

Er zijn ook uitbreidingen beschikbaar voor Keer op Keer. Meer informatie over deze uitbreidingen vind je hier.

Keer op Keer kopen

Ben jij helemaal enthousiast geworden van Keer op Keer? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Keer op Keer vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 4 sterren
1 stem

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.