Versies en Uitbreidingen

In deze rubriek zetten we alle versies en uitbreidingen van verschillende spellen op een rijtje.

De Legenden van Andor versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal?

De Legenden van Andor, een spannend coöperatief bordspel gecreëerd door Michael Menzel, heeft de harten van talloze spelers over de hele wereld veroverd. Het spel heeft onder andere Speelgoed van het Jaar gewonnen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van Andor en verkennen we de vele versies en uitbreidingen die beschikbaar zijn voor dit coöperatieve avonturenspel. Van het oorspronkelijke basisspel tot aan de vele uitbreidingspakketten en opzichzelfstaande edities, er is voor ieder wat wils om de wereld van Andor te verkennen.

Lees meer »

Similo versies: Welke edities zijn er allemaal?

Similo van 999 Games is een toegankelijk kaartspel voor tussendoor, waarbij alle spelers coöperatief het personage proberen te raden dat van tevoren door de spelleider gekozen is. Het gekozen personage bevindt zich tussen de 12 kaarten op tafel. Er mag niet worden gesproken en de spelleider gebruikt kaarten met andere personages uit zijn hand als aanwijzingen. Door kaarten op een bepaalde manier neer te leggen, geeft hij aan of de personages overeenkomsten hebben of juist van elkaar verschillen. De andere spelers moeten samen proberen de aanwijzing zo goed mogelijk te interpreteren. De verschillende versies van Similo kunnen met elkaar worden gecombineerd om het spel nog leuker te maken. Hiermee worden de mogelijkheden eindeloos! In dit artikel zetten we alle versies van Similo op een rijtje, zodat je precies weet welke versies er nog in jouw collectie ontbreken.

Lees meer »

MicroMacro Crime City versies: Welke edities zijn er allemaal?

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel waarin je samen listige misdaden oplost, motieven onderzoekt en op zoek gaat naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Op de grote kaart zijn verschillende scenes terug te vinden, waarbij je telkens iets meer teruggaat naar de oorzaken. De misdaden hebben verschillende moeilijkheidsniveau ‘s en zo wordt je stap voor stap een steeds betere detective! Er zijn inmiddels meerdere versies van MicroMacro beschikbaar. In dit artikel zullen we de verschillende edities van MicroMacro: Crime City verkennen, zodat je kunt ontdekken welke editie het beste bij jou past.

Lees meer »

Pick a Pen versies: Welke edities zijn er allemaal?

De Pick-a-Pen-serie is een nieuwe generatie innovatieve Roll & Write-spellen van 999 Games, waarin letterlijk met potloden wordt gerold. Dit zorgt ervoor dat met hetzelfde speelmateriaal veel verschillende spelmechanismen mogelijk worden gemaakt. In elk spel staat het inkleuren van velden centraal. In dit artikel lees je welke versies er allemaal zijn, en welke versie het leukste is. Daarnaast kun je zelf stemmen op jouw favoriete Pick a Pen editie van 999 Games!

Lees meer »

De Weerwolven van Wakkerdam versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal?

De Weerwolven van Wakkerdam van Zygomatic - Asmodee Group (tot 2023 van 999 Games) is een populair gezelschapsspel dat draait om geheime rollen en bedrog. Sinds de lancering in 2001 heeft het spel een grote schare fans verzameld en is het uitgegroeid tot een klassieker in de spellenwereld. Inmiddels zijn er verschillende uitbreidingen en opzichzelfstaande edities uitgebracht. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende edities en uitbreidingen van De Weerwolven van Wakkerdam, zodat je kunt ontdekken welke versie het beste bij jou past.

Lees meer »

Pandemic versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal?

Pandemic is een populair coöperatief bordspel uit 2008. Inmiddels zijn er veel uitbreidingen voor Pandemic en opzichzelfstaande edities met het Pandemic System uitgebracht, waaronder de bekende Legacy-spellen. Alle Pandemic edities zijn coöperatieve bordspellen waarbij de spelers strijden tegen diverse rampen. Lukt het jullie om de mensheid te redden? In dit artikel lees je welke uitbreidingen, en opzichzelfstaande edities er beschikbaar zijn.

Lees meer »

Azul versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal?

Azul, ontworpen door Michael Kiesling, is een populair abstract bordspel uit 2017. Azul werd al snel een een hit en won verschillende prestigieuze prijzen, waaronder Spiel des Jahres in 2018. De unieke combinatie van strategie, tactiek en visueel aantrekkelijk spelontwerp maakt Azul tot een favoriet onder spelers van alle leeftijden. Inmiddels zijn er vier versies en enkele uitbreidingen uitgebracht. Deze spellen introduceren nieuwe regels, elementen en spelmechanismen in de wereld van Azul. Dit geeft spelers nieuwe uitdagingen en het zorgt ervoor dat Azul vernieuwend en spannend blijft.

Lees meer »

advertentie: