Everdell versies: Welke uitbreidingen en upgrade packs zijn er allemaal? Van Pearlbrook tot Mistwood

Everdell, het prachtige worker placement spel van White Goblin Games is al een tijdje erg geliefd onder vele bordspelspelers. Er zijn al vele uitbreidingen op de markt.  Hier lees je welke uitbreidingen en collector's edities er allemaal zijn en wat ze toevoegen aan het basisspel!

Everdell basisspel + Glimmergold collector's editie

Het basisspel van Everdell komt uit 2020 en heeft Speelgoed van Het Jaar 2021 gewonnen. In Everdell kun je op verschillende locaties je arbeiders op het speelbord plaatsen om grondstoffen of kaarten te verzamelen. De grondstoffen heb je nodig om boswezens en gebouwen in je stad te kunnen spelen. Je speelt in het spel vier seizoenen: lente, herfst, zomer en de winter. De mooie Ever Tree is een echte eyecatcher en zorgt samen met de prachtige illustraties op de kaarten en het speelbord voor een fantastische spelervaring.

 

Everdell: Glimmergold is een upgrade voor het basisspel van Everdell. Het bevat alle bonusmaterialen uit de collector’s editie, zoals nieuwe gebouwen, metalen munten en nieuwe houten arbeiders (ratten).

Everdell: Pearlbrook + Freshwater collector's editie

Deze eerste uitbreiding komt uit 2021. Everdell: Pearlbrook introduceert een extra speelbord, het rivierbord, dat aan het speelbord van het basisspel moet worden gelegd. Je stuurt jouw kikkerambassadeur naar de rivier om nieuwe grondstoffen te verzamelen: parels. Ook kun je in de rivier nieuwe boswezens en gebouwen vinden! Verzamel voldoende parels om de meest indrukwekkende wonderen en decoraties te bouwen en daarmee jouw stad de trots van Everdell te maken.

 

Everdell: Freshwater is een upgrade voor Everdell: Pearlbrook. Het bevat alle bonusmaterialen uit de collector’s editie, zoals glazen parels, 3D wonderen en nieuwe houten arbeiders (axolots, spreeuwen en vogelbekdieren).


advertentie:


Everdell: Spirecrest + Trailblazers collector's editie

De tweede uitbreiding van Everdell, ook in 2021 uitgegeven, heet Everdell: Spirecrest. In deze uitbreiding maakt je konijnreiziger een reis door de bergen van Spirecrest. Dit extra speelbord moet aan de onderkant van het basisspeelbord worden gelegd. De konijnreiziger zal door de bergen reizen en de nieuwe kaarttegels en ontdekkingskaarten verzamelen. Tijdens je reis wordt je op de proef gesteld door de verschillende weersomstandigheden van de seizoenen.

 

Everdell: Trailblazers is een upgrade voor Everdell: Spirecrest. Het bevat alle bonusmaterialen uit de collector’s editie, zoals nieuwe ontdekkingskaarten, grote boswezens en nieuwe houten arbeiders (uilen, mollen en hagedissen).

Everdell: Bellfaire

Everdell: Bellfaire is de derde uitbreiding en uitgegeven in 2022. De koning en koningin organiseren een jaar lang fantastische festiviteiten om de 100ste verjaardag van Everdell te herdenken. Bellfaire bestaat uit verschillende modules en spelmateriaal die je kunt toevoegen als je Everdell speelt. Je kunt in plaats van de Ever Tree het Bellfaire speelbord gebruiken, nieuwe speciale gebeurtenissen toevoegen, Garland beloningen verdienen en gebruik maken van unieke krachtkaarten voor elk type boswezen. Tevens kun je door toevoeging van deze uitbreiding het spel ook met 5 of 6 spelers spelen.

Everdell: Newleaf

Everdell's bruisende stad Newleaf heeft net zijn eerste treinstation geopend! Newleaf is de vierde uitbreiding voor Everdell en introduceert nieuwe boswezen- en gebouwkaarten die de mogelijke keuzes tijdens het spel nog meer uitbreiden. Met de nieuwe gouden bezetfiches kun je de kaarten uit Newleaf combineren met kaarten uit het basisspel en interessante combinaties maken. Bezoekerskaarten bieden nieuwe mogelijkheden om aan het einde van het spel punten te scoren. De uitbreiding bevat verder een treinstationbord, treinkaarten en reserveringsfiches. 


advertentie:


Everdell: Mistwood

Everdell: Mistwood is de vijfde en laatste uitbreiding voor Everdell. In de diepten van Mistwood zweert de gemene spin Nightweave samen om Everdell over te nemen. Neem het op tegen Nightweave in solo- of tweespelerspellen en rekruteer helden uit de uitbreidingspakketten More Legends en Corrin Evertail. Daarnaast kun je boerderijen transformeren in het nieuwe uitbreidingspakket Through Every Season.

Nog meer Everdell!

Er zijn nog veel meer Everdell producten, bijvoorbeeld een Houten Ever Tree om de kartonnen Ever Tree uit het basisspel te vervangen. Ook zijn er meerdere puzzels te koop.

Welke Everdell uitbreiding is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.