De Zoektocht naar El Dorado versies: Welke uitbreidingen en promosets zijn er allemaal?

De Zoektocht naar El Dorado van 999 Games is erg geliefd onder vele spelletjesfanaten. Er zijn inmiddels meerdere uitbreidingen en promosets beschikbaar. Hier lees je welke uitbreidingen en promopacks er allemaal zijn en wat ze toevoegen aan het basisspel!

 

Klik op een link om direct naar dit deel van het artikel te gaan:

1. Uitbreiding I: Helden & Demonen

2. Uitbreiding II: Gevaren & Muisca

3. Uitbreiding III: Draken, Schatten & Mysteries

4. Promosets

5. De Gouden Tempels

De Zoektocht naar El Dorado basisspel

In 2020 kwam 999 Games met het basisspel van De Zoektocht naar El Dorado. In hetzelfde jaar werd het spel benoemd tot Speelgoed van het Jaar.

Uitbreiding I: Helden & Demonen

De eerste uitbreiding Helden & Demonen komt uit 2021. De heldentaveerne is een kleine tegel die aan de tweede terreintegel wordt gelegd. Als een speler dit kamp betreedt, mag deze drie heldenkaarten van de heldenstapel trekken en één heldenkaart toevoegen aan de aflegstapel. Heldenkaarten zijn hele sterke kaarten en kunnen goed van pas komen tijdens het spel. Verder bevat de uitbreiding beschermkaarten waarvan iedere speler er één aan het begin van het spel toevoegt aan het deck. Deze kaarten mogen tijdens het spel worden verwijderd in ruil voor een eenmalige sterkere eigenschap. De grootste toevoeging zijn de 3 dubbelzijdige terreintegels met de nieuwe demonenvakjes. Om een demonenvakje te betreden, moeten de spelers geen kaart spelen, maar een of meerdere vloekfiches trekken. Een vloekfiche geeft een nadelig effect, zoals een nutteloze demonenkaart die aan het deck wordt toegevoegd. Sommige demonenvakjes hebben tunnels, waarmee routes kunnen worden afgesneden. Ten slotte bevat de uitbreiding  4 nieuwe soorten kaarten in sets van 3 die naast het markttableau worden gelegd, 4 nieuwe soorten grotfiches en 2 extra blokkades.


advertentie:


Uitbreiding II: Gevaren & Muisca

Gevaren & Muisca is de tweede uitbreiding voor De Zoektocht naar El Dorado en komt uit 2022. Deze uitbreiding bevat 2 modules die samen of afzonderlijk kunnen worden toegevoegd aan het basisspel. De module Gevaren introduceert nieuwe dubbelzijdige terreintegels die op of naast andere terreintegels moeten worden geplaatst. De tegels bevatten stromingen die de speelstukken verplaatsen en gevaarlijke velden waarop het niet is toegestaan om een beurt te eindigen. De moerassen mogen met elke kaart worden betreden, zolang de kaart precies dezelfde waarde heeft als het aantal krokodillen in het moeras. Onderweg moeten de spelers langs tempels om kaarten te offeren, waarmee artefacten worden verdiend die de poort naar El Dorado zullen openen. De module Muisca brengt de Muisca-kaarten in het spel. Deze kaarten met een rode rand hoeven niet direct gespeeld te worden, maar mogen in het midden van het spelerstableau worden gelegd. Vervolgens kan in een latere beurt een Muisca-kaart worden gespeeld als extra kaart. Naast de Muisca-kaarten bevat de module ook nog 2 nieuwe soorten grotfiches, die gebruik maken van de Muisca-kaarten in het spel.

Uitbreiding III: Draken, Schatten & Mysteries 

Verwacht in 2023.

De Zoektocht naar El Dorado breidt verder uit! Deze uitbreiding bevat 3 modules die samen of afzonderlijk kunnen worden toegevoegd aan het basisspel. In de module Schatten worden schatfiches op de terreintegels gelegd. Als een speelstuk naast een schatfiche stopt, mag de speler een bepaald aantal kaarten afleggen om zo het fiche te verdienen. Als een speler 4 schatfiches heeft verzameld, wint deze het spel, ongeacht of de speler El Dorado heeft bereikt. Verder bevat de uitbreiding 4 drakenpionnen, elk in een andere kleur die overeenkomt met de kleuren van de kaarten. De drakenpionnen worden op terreintegels geplaatst. Zodra een speler op de terreintegel met een draak stapt, wordt de draak wakker en kan er niet meer langs worden gelopen. Wanneer de speler een kaart speelt waarvan de kleur gelijk is aan die van de draak, mag de draak worden verplaatst, om zo andere spelers te blokkeren. Mysteries voegt nieuwe terreintegels met mist toe. Zodra een speler naast de mist stopt, wordt de terreintegel omgedraaid waardoor het terrein zichtbaar wordt. Deze zijde van de tegel bevat een uil die naast het speelstuk van de speler geplaatst moet worden. 

999 Games gaat deze uitbreiding in het Nederlands uitgeven. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste releases van 999 Games? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 999 Games, dan maak je meteen kans op een spellenpakket ter waarde van 250 euro! Schrijf je hier in.

De Zoektocht naar El Dorado uitbreiding 3 Draken, Schatten & Mysteries

advertentie:


Promosets: mini-uitbreidingen met vele nieuwe kaarten

Via het exclusieve spaarprogramma van 999 Games zijn er 3 verschillende promosets te sparen. De eerste promoset bevat 3 nieuwe kaarten (Verrekijker, Krachtige Peddels en Woesteling) in sets van 3 om naast het marktableau te leggen. De mini-uitbreiding Promopack Aanbevelingsbrief bevat 2 sets van nieuwe kaarten (Botanist en Routekaart) en 4 keer de Aanbevelingsbrief. Laatstgenoemde wordt aan het begin van het spel aan elke speler uitgedeeld. Tijdens het spel mag de Aanbevelingsbrief één keer worden gebruikt om een kaart te kopen boven het markttableau in plaats van op het markttableau. Promopack Telegram bevat net als de eerste promoset 3 x 3 verschillende kaarten (MissionarisStafkaart en Telegram).

Opzichzelfstaande editie en uitbreiding: De Gouden Tempels

In De Zoektocht naar El Dorado: De Gouden Tempels, dat als zelfstandig spel kan worden gespeeld of gecombineerd kan worden met het basisspel van Ravensburger, hebben de spelers de legendarische goudstad bereikt en zijn ze begonnen met het verkennen ervan. Wat zullen ze daar vinden? Wellicht komt dit opzichzelfstaande spel en uitbreiding ook uit met het vernieuwde artwork van Vincent Dutrait, zodat het gecombineerd kan worden met het basisspel en de uitbreidingen die 999 Games heeft uitgegeven.

Welke uitbreiding voor De Zoektocht naar El Dorado is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.