Wingspan versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal? Van Europa tot Azië

Wingspan van 999 Games is één van de populairste bordspellen van de afgelopen jaren. Er zijn inmiddels meerdere uitbreidingen voor dit tactische vogelspel beschikbaar. Hier lees je welke uitbreidingen er allemaal zijn en wat ze toevoegen aan het basisspel!

Wingspan basisspel

Het basisspel van Wingspan komt uit 2019. Het spel van 999 Games is voor meerdere prijzen genomineerd, waaronder Speelgoed van het Jaar 2019. Het spel bevat 170 vogelkaarten, 26 bonuskaarten, 75 ei-miniaturen en nog veel meer. Aan de nieuwste versies van het spel is een snelstart-set toegevoegd, waarmee nieuwe spelers het spel spelenderwijs kunnen leren. De snelstart komt met 10 extra vogelkaarten die aan het spel kunnen worden toegevoegd. Het basisspel bevat voornamelijk Noord-Amerikaanse vogels.

Wingspan: Europa

In deze eerste uitbreiding uit 2019 komen voor de Nederlandse en Belgische spelers bekendere vogels terug. De Europese vogelkaarten uit Wingspan: Europa brengen nieuwe 'einde ronde' eigenschappen met zich mee en kunnen door de kaarten van het basisspel worden geschud. De nieuwe eigenschappen zorgen ook voor meer interactie tussen de spelers. Naast 81 vogelkaarten bevat de uitbreiding 5 nieuwe bonuskaarten, 5 doeltegels, 15 paarse ei-miniaturen, 38 voedselfiches, 4 automa-kaarten, 1 inlay met deksel, 1 scoreblok en 1 overzichtstegel.


advertentie:


Wingspan: Oceanië

De tweede Wingspan uitbreiding komt uit 2020. In Wingspan: Oceanië ontdekken de spelers de vele kleurrijke vogelsoorten van Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden daaromheen. In deze uitbreiding wordt nectar als nieuwe voedselbron toegevoegd. Hierdoor speel je het spel met nieuwe spelerstableaus en nieuwe dobbelstenen. Ook zitten er vogels bij die niet kunnen vliegen. Voor elke vogeleigenschap of bonuskaart die betrekking heeft op vleugelwijdte gelden deze vogels als jokers. De nieuwe gele eigenschappen op vogelkaarten geven een sterke actie die aan het eind van het spel wordt uitgevoerd. De uitbreiding  bevat 95 vogelkaarten, 5 bonuskaarten, 4 doeltegels, 15 gele ei-miniaturen, 69 nectarfiches, 5 voedseldobbelstenen, 5 spelerstableaus, 1 scoreblok en 1 overzichtstegel.

Wingspan: Azië

Wingspan: Azië is hét nieuwste spel in de Wingspan-familie! Dit is niet alleen een uitbreiding met nieuwe vogel- en bonuskaarten, maar ook een opzichzelfstaand spel voor 1 of 2 spelers met de nieuwe Duetmodus. In de Duetmodus plaatsen beide spelers duetfiches op de duetplattegrond als ze een kaart spelen, om zo 'einde-ronde'-doelen te scoren. Aan het einde van het spel levert de grootste aaneengesloten groep duetfiches ook nog extra punten op. Wingspan Azië bevat ook een Zwermmodus waarmee het basisspel van Wingspan gespeeld kan worden met 6 of 7 spelers, zonder dat de speelduur veel langer wordt. Op enkele vogelkaarten staan blauwgroene (‘einde ronde’) en gele (‘einde spel’) eigenschappen uit de eerste twee uitbreidingen. Wingspan: Azië bevat 90 vogelkaarten, 14 bonuskaarten, 81 voedselfiches, 30 rode ei-miniaturen, 5 voedseldobbelstenen, 2 spelerstableaus en nog veel meer om het spel met 1, 2, 6 of 7 spelers te spelen.

 

Wingspan Azië is nu te koop! Bestel Wingspan Azië bij Bol.com of bij 999 Games.

Wingspan: Afrika

Er is op dit moment nog niets bekend over deze uitbreiding.

Wingspan: Antarctica

Er is op dit moment nog niets bekend over deze uitbreiding.

Wingspan: Latijns-Amerika

Er is op dit moment nog niets bekend over deze uitbreiding.

Wingspan Nesting Box

Deze speciaal ontwikkelde opbergdoos biedt ruimte aan de kaarten, spelonderdelen en andere accessoires van het basisspel Wingspan en de uitbreidingen Europa, Oceanië en Azië. Er is zelfs al rekening gehouden met het verschijnen van de toekomstige uitbreidingen. Stevige kartonnen kaarten zorgen ervoor dat je het materiaal eenvoudig en overzichtelijk kunt sorteren. Zo kun je bij de volgende speelgelegenheid nog sneller beginnen en blijft je speelmateriaal mooi. De Wingspan Nesting Box bevat zelf geen speelmateriaal.

 

De Wingspan Nesting Box is nu exclusief verkrijgbaar bij 999 Games! Bestel de Wingspan Nesting Box hier.

Welke Wingspan uitbreiding is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.