Review: Keer op Keer

Dobbelen en puzzelen in deze leuke Roll & Write. 

 

Speleigenschappen

👥 1-6 spelers
⏳ 20 min
🎂 8+
🧠 Inka & Markus Brand
🎲 999 Games

 

 

Spel in het kort

De actieve speler werpt alle dobbelstenen en kiest 2 dobbelstenen uit: 1 met een kleur en 1 met een cijfer. De speler kruist vervolgens het gekozen aantal vakjes van die kleur aan op het speelveld. Alle andere spelers mogen uit de resterende dobbelstenen een combinatie kiezen en daarmee vakjes aankruisen op hun eigen speelveld. Als een speler als eerste een volledige kolom heeft gevuld met kruisjes, ontvangt de speler de meeste punten voor deze kolom. Alle andere spelers kunnen dan alleen nog maar de lagere puntenwaarde verdienen als ze de volledige kolom hebben gevuld. Spelers kunnen bonuspunten verdienen door alle vakjes van een kleur aan te kruisen. Het gebruik van jokers levert minpunten op. Het spel eindigt als een speler twee volledige kleuren heeft aangekruist. De speler met de hoogste score wint het spel! 🏆

 

Onze mening
Keer op Keer is een toegankelijk dobbelspelletje met een goede balans tussen tactiek en geluk. In dit spel kruisen de spelers vakjes af op hun scorevel. Dit maakt het spel ook geschikt voor jongere spelers, omdat er niet (zoals bij veel andere dobbelspellen) gerekend hoeft te worden met getallen. Groot voordeel van dit spel is dat alle spelers een actie mogen uitvoeren als een andere speler aan de beurt is. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten en blijft het spel interessant tot het einde. De naam Keer op Keer zegt genoeg: het is een zeer verslavend dobbelspelletje dat je maar blijft spelen. Als je het spel echter vaak speelt kan het wat eentonig worden. Gelukkig zijn er meerdere scoreblokken beschikbaar om het spel uitdagend te houden. Wat ons betreft is Keer op Keer een echte topper, en erg leuk om iemand (of jezelf) cadeau te doen!

 

Kun je geen genoeg krijgen van keer op Keer? Probeer dan eens Keer op Keer 2 of de scoreblokken Level 1, Level 2, 3 en 4, of Level 5, 6 en 7!

 

Pluspunten

➕ Toegankelijk dobbelspelletje voor het hele gezin.
➕ Het spel blijft interessant tot het einde.

 

Spellentip geeft Keer op Keer een: ⭐️7.5/10

 

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.