Probeer zo snel mogelijk alle dauwdruppels van je spelbord te verwijderen met de hulp van mysterieuze bosbewoners. 🍄🍃

 

Speleigenschappen

👥 1-4 spelers
⏳ 45 min
🎂 9+
🧠 Daniel Greiner
🎲 Ravensburger

 

Spel in het kort

Alle spelers ontvangen aan het begin van het spel 6 startkaarten en een spelbord. Iedere speler legt 20 dauwdruppels op het spelbord zoals aangegeven op de opbouwkaart. In een beurt trekt de actieve speler 3 kaarten van de trekstapel. De speler moet deze handkaarten in een volgorde naar keuze spelen. Door kaarten te spelen kunnen de spelers onder andere dauwdruppels verplaatsen en bladeren verdienen. Tijdens een beurt kan een speler nieuwe kaarten kopen met behulp van bladeren en/of basisacties uitvoeren. Iedere keer als de trekstapel leeg is worden de kaarten op de aflegstapel geschud en gebruikt als nieuwe trekstapel. Als een speler een dauwdruppel verplaatst naar het tempelveld op het speelveld of een dauwdruppel mag verwijderen door het spelen van een kaart, verdwijnt de dauwdruppel van het spelbord en wordt deze geplaatst in een leeg veld van de tempel. Als de tempel vol is komen er nieuwe dauwdruppels op de spelborden te liggen. De speler die alle dauwdruppels van het spelbord weet te verwijderen, wint het spel! 🏆

 

Onze mening

Mycelia is een eenvoudig en spannend deckbuildingspel voor het hele gezin. Het is een toffe race waarin de spelers zo snel mogelijk alle dauwdruppels op hun spelbord proberen te verwijderen. Er zijn verschillende manieren om dauwdruppels te verwijderen. Vooral de kaarten die gekocht kunnen worden bevatten sterke acties die het verwijderen van dauwdruppels eenvoudiger maken. Het is dus van belang om bladeren te verzamelen en hiermee nieuwe kaarten te kopen. Mycelia is perfect om de wereld van deckbuildingspellen te ontdekken. Voor ervaren bordspelspelers die al vaker deckbuildingspellen hebben gespeeld zal Mycelia net iets te weinig diepgang bieden. De markt is willekeurig en in een potje zullen niet altijd alle kaarten beschikbaar komen. Hierdoor is elk spel anders, maar heb je ook vrij weinig invloed op de kaarten die je tijdens het spel kan kopen. Ondanks dit hebben we toch heel erg genoten van Mycelia. Het spel bevat prachtig spelmateriaal, zoals de tempel en de dauwdruppels, en het artwork is een lust voor het oog. In het spel zit een uitbreiding met 30 nieuwe kaarten en actiekaartjes waarmee je onder andere kaarten uit je aflegstapel kunt verwijderen. Door het toevoegen van deze uitbreiding krijg je iets meer controle over je kaarten en dat maakt het spel naar onze mening nog leuker. Wij vonden het een aangename verrassing dat Mycelia ook een hele leuke solovariant heeft, waarin je het opneemt tegen de virtuele speler Gwidyon. De solovariant is super eenvoudig en een uitstekende toevoeging aan het spel. Mycelia speelt lekker vlot en heeft een hoge herspeelbaarheid dankzij de uitbreiding en spelvarianten. Wat ons betreft een aanrader en een zeer terechte winnaar van Speelgoed van het Jaar!

 

Mycelia is één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie 'Familiespellen tot 12 jaar'. De verkiezing Speelgoed van het Jaar staat voor 'Goed Speelgoed'. Dat is: veilig & getest, origineel & geen namaak, kwalitatief & optimaal speelplezier biedend, zo duurzaam mogelijk en inclusief, want 'Goed Speelgoed' sluit niemand uit.

 

Pluspunten

➕ Eenvoudig deckbuildingspel voor het hele gezin.

➕ Prachtig spelmateriaal en artwork. 💧

➕ Inclusief uitbreiding en verschillende varianten. 🤩

 

SpellenTip geeft Mycelia een: ⭐️8/10

 

Met dank aan Ravensburger voor het beschikbaar stellen van dit review exemplaar.

 

Mycelia kopen

Of koop bij: Lotana of Spellenwinkel.nl.

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4 sterren
1 stem

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.