Een verslavend dobbelspel waarin je slimme keuzes moet maken om er met de winst vandoor te gaan.

 

Speleigenschappen

👥 1-4 spelers
⏳ 30 min
🎂 8+
🧠 Wolfgang Warsch
🎲 999 Games

 

Spel in het kort

Afhankelijk van het aantal spelers wordt het spel gespeeld in vier, vijf of zes rondes. Als actieve speler gooi je in een ronde drie keer met de dobbelstenen, waarna je iedere keer een dobbelsteen kiest om in te vullen op je scorevel. Alle dobbelstenen met minder ogen dan de gekozen dobbelsteen komen op het dienblad te liggen. De passieve spelers mogen één dobbelsteen op het dienblad uitkiezen om zelf in te vullen op hun scorevel. Hierdoor zijn alle spelers tegelijkertijd aan de beurt. Door dobbelstenen slim te kiezen, kunnen er kettingreacties ontstaan. De speler met de hoogste score wint het spel! 🏆

 

Onze mening

Clever is een van onze favoriete roll & write spellen. Het is een erg verslavend spelletje dat snel tussendoor kan worden gespeeld. In de laatste rondes ontstaan er vaak kettingreacties van bonussen, waardoor het spel spannend blijft tot het einde. De meeste dobbelspellen hebben een hoge geluksfactor. Echter is het Wolfgang Warsch gelukt om van Clever een spel te maken waarin spelers veel slimme keuzes kunnen maken. In Clever is geluk dus geen storende factor. Het spel bevat ook een leuke solo-variant, waarin je je tactieken kunt uittesten. Dit alles maakt Clever tot een leuk, uitdagend en verslavend spel voor jong en oud!

 

Ben je fan van Clever en zoek je nog meer uitdaging? Bekijk dan eens Clever Challenge, Dobbel zo CleverClever tot de 3e Macht of Clever 4Ever.

 

Pluspunten

Goede combinatie van tactiek en geluk.

Spelers zijn tegelijkertijd aan de beurt.

Eenvoudige spelregels.

 

SpellenTip geeft Clever een: ⭐️7.5/10

 

Clever kopen

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 5 sterren
2 stemmen

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.