De leukste spellen voor de feestdagen

Spellentips voor de feestdagen van 2023!

De donkere dagen van het jaar zijn natuurlijk perfect om spellen te spelen. In dit artikel delen we tips voor leuke en toegankelijke dobbel-, kaart- en bordspellen om cadeau te geven óf te spelen tijdens kerst. Eén spel is zelfs geschikt om als adventskalender af te tellen tot kerst...

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider ga je op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet je je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. Deze spannende deckbuilder van 999 Games is één van onze favoriete familiespellen!

Ken je De Zoektocht naar El Dorado al en ben je toe aan nog meer uitdaging en avontuur? Bekijk dan eens de twee uitbreidingen Helden & Demonen en Gevaren & Muisca.

New York Zoo

In New York Zoo ontwerp je jouw eigen dierentuin. In het spel creëer je verblijven voor de dieren, breng je nieuwe dieren naar de dierentuin en zorg je voor hun kroost. Een tof puzzelspel met heel veel dieren meeples!

Ticket to Ride: Nordic Countries

Deze versie van Ticket to Ride neemt je mee op een winters (kerst)avontuur door Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Alleen het thema al maakt Ticket to Ride: Nordic Countries tot een absolute topper voor tijdens de feestdagen!

Ben je op zoek naar een andere Ticket to Ride? In dit artikel delen we het indrukkende assortiment van deze klassieker.


advertentie:


Wingspan

Een van de mooiste spellen in onze collectie is Wingspan. Het plezier begint al bij het openen van de doos. Dit vogelspel vol tactiek en spanning mag absoluut niet ontbreken in iedere spelletjeskast!

Ken je Wingspan al en ben je toe aan nog meer uitdaging? Bekijk dan eens de uitbreidingen Europa en Oceanië of het gloednieuwe Wingspan Azië!

Cascadia

In Cascadia van White Goblin Games moeten spelers een gevarieerd natuurgebied creëren dat leefbaar is voor de verschillende dieren, zoals grizzlyberen, roodstaartbuizerds en rode vossen. Dit puzzelspel is winnaar van De Nederlandse Spellenprijs 2022 in de categorie 'Familie'. 

Clever 4 Ever

Dit vierde deel van het populaire en verslavende dobbelspel Clever bevat scorevellen met nieuwe scoremogelijkheden. Naast 5 gloednieuwe categorieën is ook de nieuwe actie “zilver oppoetsen” toegevoegd, waarmee een dobbelsteen op het dienblad tijdelijk kan worden verhoogd of verlaagd. Clever 4Ever is een absolute must voor de Clever fans!

Ben je op zoek naar een andere Clever? In dit artikel zetten we álle versies en scoreblokken op een rijtje.


advertentie:


Stella

Een van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2022 is het prachtige spel Stella uit het Dixit-universum. In dit spel moeten de spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een woord. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen?

Click! The Great Wall

In dit eco-friendly kaartspel staan jij en je medespelers op de Chinese Muur om de beste foto’s te maken. Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Click! The Great Wall is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022. 

Codenames

In dit spel ga je in twee teams van rivaliserende geheime diensten contact maken met spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. De teamgenoten proberen de woorden van hun team te raden. Ze proberen daarbij niet de spionnen van het andere team óf de huurmoordenaar aan te wijzen... Codenames is een leuk partyspel voor bijvoorbeeld liefhebbers van 30 Seconds.


advertentie:


My City

In dit toegankelijke legacy-spel ontwikkel je jouw eigen stad. Na elk potje gaat je stad veranderen, bijvoorbeeld door middel van stickers. Het spel is verdeeld in 8 hoofdstukken, waarbij je telkens wordt verrast door nieuwe spelelementen en regels. De campagne duurt 24 potjes, wat dit spel ook geschikt maakt om in de decembermaand af te tellen tot kerst!

Hitster

Het leukste partyspel dat wij in 2022 hebben gespeeld is Hitster. In dit muzikale spel maak je een tijdlijn van meer dan 100 jaar aan hits. Wie is de beste muziekkenner? Haal de leukste herinneringen op in deze trip down memory lane!

Heb jij nog een spellentip voor de feestdagen? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.