Hoe wordt een spel gemaakt? Je ziet het in de nieuwe documentaire van 999 Games!

Misschien vraag jij je weleens af: hoe ontstaat een idee voor een spel? Wat komt er kijken bij het testen van het spel? En hoe wordt het artwork gemaakt? Deze, en nog veel meer vragen worden beantwoord in de 4-delige documentaire “Hoe maakt 999 Games een spel”.

 

In de documentaire komen onder andere Lars Jansen, Robert Brouwer, Dennis Harmsen, Esmée Spaargaren en Marlies Barends aan het woord over het ontstaan van de spellen Samoa, Sneaky Bastard, Zinga en Queensland. De documentaire is gemaakt in samenwerking met Bord Voor Je Kop en neemt je mee in het proces hoe een spel tot stand komt. Het eerste deel 'Het idee' is hieronder te bekijken. De andere 3 delen ('De test fase', 'Vormgeving' en 'Jouw beurt!') zullen op donderdag 15, 22 en 29 december 2022 om 12:00 uur online komen op het YouTube-kanaal van 999 Games.

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste releases van 999 Games? Schrijf je dan in voor de 999 Games nieuwsbrief, dan maak je meteen kans op een spellenpakket ter waarde van 250 euro! Schrijf je hier in.

 

Bekijk hier Deel 1 - 'Het idee':