Alles over Patchwork

Hier lees je alles wat je moet weten over het tweespelerspel Patchwork van 999 Games.

 

Patchwork

Patchwork is een toegankelijk, tactisch spel speciaal voor twee spelers. Maak een zo groot mogelijke lappendeken. Hou daarbij rekening met zowel het inpassen van de lapjes als de tijd die dat kost. Sommige lapjes leveren tijdens het spel inkomen op.

Aantal spelers

2

Speelduur

30 min.

Leeftijd

8+

Uitgever

999 Games

Door de perfecte combinatie van toegankelijkheid, aantrekkelijk artwork en tactische uitdaging is Patchwork geschikt voor alle doelgroepen.

De spelregels van Patchwork

Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten!

In Patchwork zijn de spelers niet persé afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma's. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Patchwork

Onze review van Patchwork

Op dit moment is er helaas nog geen review van Patchwork beschikbaar.

Uitbreidingen voor Patchwork

Via het spaarprogramma van 999 Games is er een uitbreiding met een solovariant voor Patchwork beschikbaar. Met Patchwork: Automa speel je Patchwork in je eentje. Neem het op tegen het spel en laat zien dat je een betere lappendeken kunt maken dan een stapel kaarten.

Patchwork kopen

Ben jij helemaal enthousiast geworden van Patchwork? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Patchwork vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 5 sterren
1 stem

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.