Alles over Sixto

Hier lees je alles wat je moet weten over het dobbelspel Sixto van White Goblin Games.

 

Sixto

Sixto is een dobbelspel van de auteur van Qwixx. In Sixto ben je continu op zoek naar de juiste balans tussen de juiste kruisjes zetten en de voortgang op je scoreblad. Kruis de meeste getallen aan, zonder dat je punten verliest!

Aantal spelers

1-6

Speelduur

15 min.

Leeftijd

8+

Uitgever

White Goblin Games

Sixto is een spel dat je niet wilt missen. Het levert een soortgelijke spelbeleving als Qwixx en biedt heel veel uitdaging. Het is leuk voor iedereen die op zoek is naar een leuk, snel dobbelspel én voor mensen die al bekend zijn met de uitdagende wereld van Qwixx. Sixto is een spel dat je wilt blijven spelen!

De spelregels van Sixto

Sixto bevat een scoreblok met 12 verschillende soorten scorebladen. Alle spelers spelen het spel met een ander scoreblad. In een beurt gooit de actieve speler met de 6 dobbelstenen. Als de speler niet tevreden is met de worp mag deze alle dobbelstenen opnieuw gooien. Elke speler mag de 6 dobbelstenen gebruiken om getallen in de overeenkomende kleur op het scoreblad aan te kruisen. De spelers mogen 1 of meer getallen overslaan, maar overgeslagen getallen mogen later niet meer worden aangekruist. De laatste drie getallen in een rij vormen het doelgebied. Spelers mogen pas in het doelgebied kruisjes zetten als er minstens 4 getallen in de rij zijn aangekruist. Als een speler 2 getallen in het doelgebied heeft aangekruist wordt de dobbelsteen in die kleur uit het spel genomen en is deze kleur voor alle spelers gesloten. Het spel eindigt als de derde dobbelsteen uit het spel wordt verwijderd. De spelers ontvangen punten op basis van het aantal kruisjes in elke rij en kolom. Alle punten worden bij elkaar opgeteld. De speler met de hoogste score wint het spel.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Sixto

Onze review van Sixto

Onze review van Sixto lees je hier:

Uitbreidingen voor Sixto

Er zijn geen uitbreidingen voor Sixto uitgebracht.

Sixto kopen

Ben jij enthousiast geworden van Sixto? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Sixto vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 4 sterren
1 stem

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.