30 Seconds versies: Welke edities, uitbreidingen en kaartjes zijn er?

30 Seconds is één van de populairste partyspellen van Nederland. Het spel van 999 Games heeft inmiddels meerdere edities, uitbreidingen en losse kaartjes. Hier lees je welke dat allemaal zijn!

30 Seconds basisspel

De eerste editie van 30 Seconds komt uit 2011. Het spel is in 2012 genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en is benoemd tot Spel van het Jaar 2012. In de afgelopen jaren is het spel meerdere keren aangepast door nieuwe begrippen toe te voegen. In 2016 is er ook een Vlaamse Editie uitgebracht. Als je het spel vaak hebt gespeeld kan het zijn dat je de kaartjes en de bijbehorende begrippen gaat herkennen. Om dit te voorkomen kun je het spel spelen met de uitbreiding. De uitbreidingsset bevat 240 kaarten met in totaal 2400 begrippen, waaronder meer dan 1000 nieuwe. Begrippen uit het basisspel zijn met andere gecombineerd, waardoor spelers die het basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer hebben. 

30 Seconds Everyday Life

In 2017 is 30 Seconds Everyday Life toegevoegd aan de 30 Seconds familie. Deze speciale editie bevat kaartjes met alledaagse begrippen. Namen van BN'ers, films en series staan bijvoorbeeld niet op de kaartjes, maar zijn vervangen voor begrippen als 'gereedschap' en 'milkshake'. Hierdoor is 30 Seconds Everyday Life ook geschikt voor jongere kinderen. Het spel is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2017.


advertentie:


30 Seconds Junior

De kindereditie 30 Seconds Junior is voor het eerst uitgegeven in 2013. Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers.

Kaartjes voor bijzondere momenten

Altijd al op een originele manier je zwangerschap of verloving willen aankondigen? Of wil je je geliefde ten huwelijk vragen op een originele manier? 999 Games verkoopt speciale kaartjes voor deze bijzondere momenten. De kaartjes zijn 1,5 mm breder dan de normale kaartjes, zodat je precies kunt zien waar het kaartje zit.

Welke editie van 30 Seconds is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.