De Weerwolven van Wakkerdam versies: Welke edities en uitbreidingen zijn er allemaal?

De Weerwolven van Wakkerdam van Zygomatic - Asmodee Group (tot 2023 van 999 Games) is een populair gezelschapsspel dat draait om geheime rollen en bedrog. Sinds de lancering in 2001 heeft het spel een grote schare fans verzameld en is het uitgegroeid tot een klassieker in de spellenwereld. Inmiddels zijn er verschillende uitbreidingen en opzichzelfstaande edities uitgebracht. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende edities en uitbreidingen van De Weerwolven van Wakkerdam, zodat je kunt ontdekken welke versie het beste bij jou past.

 

Klik op een link om direct naar dit deel van het artikel te gaan:

1. Basisspel

2. Uitbreidingen

3. Speciale opzichzelfstaande edities

Basisspel

De basiseditie van De Weerwolven van Wakkerdam bevat verschillende karakters die je nodig hebt om het spel te spelen. Het spel wordt gespeeld met een groep mensen, waarbij sommigen worden toegewezen als Weerwolven en anderen als dorpelingen. Het doel van de Weerwolven is om 's nachts onopgemerkt dorpelingen te elimineren, terwijl de dorpelingen proberen de Weerwolven te ontmaskeren en te elimineren tijdens de dagfase. Het basisspel van De Weerwolven van Wakkerdam biedt een spannend spelverloop en is een uitstekende keuze voor beginners.

Uitbreidingen

De uitbreidingen voor De Weerwolven van Wakkerdam voegen nieuwe karakters toe die zorgen voor plotwendingen, spanning en verraad. Voor al deze uitbreidingen is het basisspel vereist om de uitbreidingen te kunnen spelen. Er zijn in totaal 3 uitbreidingen beschikbaar.

De Weerwolven van Wakkerdam: Volle Maan

De uitbreiding Volle Maan voegt 5 nieuwe karakters toe aan het basisspel: de Dorpsgek, zo naïef dat het aandoenlijk is, de Dorpsoudste die al een turbulent leven achter de rug heeft, de Zondebok, die altijd slachtoffer is, ongeacht zijn situatie, de Genezer, die de spelers kan beschermen tegen een beet van de weerwolven, en de Fluitspeler, die wraak wil nemen. Deze uitbreiding bevat ook 36 gebeurteniskaarten waardoor het spel in elke ronde anders ontwikkelt. Bovendien zorgen de 9 nieuwe varianten in de spelregels voor nieuwe manieren om De Weerwolven van Wakkerdam te beleven.

De Weerwolven van Wakkerdam: Karakters

De Karakters uitbreiding is, zoals je de naam al doet vermoeden, gericht op het toevoegen van vele nieuwe karakters aan het spel. Deze uitbreiding op het populaire rollenspel bevat 22 nieuwe kaarten met 16 spectaculaire karakters die het spel een compleet nieuwe wending geven. Elk karakter heeft unieke eigenschappen en doelen, waardoor de dynamiek van het spel verandert. De uitbreiding Karakters maakt dat niets is wat het lijkt in Wakkerdam...

De Weerwolven van Wakkerdam: Het Dorp

Het Dorp is de laatste uitbreidingsset voor De Weerwolven van Wakkerdam en brengt 2 nieuwe karakters (de Pyromaan en de Raaf) in het spel. In deze uitbreiding krijgen de spelers naast de gebruikelijke rol ook een gebouw en een beroep. Dit heeft voordelen die van invloed zijn op het spelverloop en het geeft nog meer mogelijkheden. Met de uitbreiding Het Dorp beleef je De Weerwolven van Wakkerdam op een totaal nieuwe manier.

In 2010 bracht 999 Games Het Dorp uit in een luxe kartonnen versie inclusief het basisspel van De Weerwolven van Wakkerdam. Sinds 2023 is Het Dorp als losse uitbreiding te koop waarin de de gebouwen op normale, vierkante kaarten zijn gedrukt.


advertentie:


Speciale opzichzelfstaande edities

Naast het basisspel en de uitbreidingen zijn er ook twee luxe edities van De Weerwolven van Wakkerdam beschikbaar:

Weerwolven van Wakkerdam: Het Pact

Het Pact is een luxe editie met het complete assortiment van De Weerwolven van Wakkerdam. Voor het eerst zijn het basisspel De Weerwolven van Wakkerdam en de uitbreidingen Volle Maan, Karakters en Het Dorp verzameld in één spel. Met deze doos haal je in één keer alles in huis wat je nodig hebt om De Weerwolven van Wakkerdam met maar liefst 47 personen te kunnen spelen. Alle karakters en gebouwen zijn geprint op stevig karton. Weerwolven: Het Pact is een must voor alle fans!

Best Of: Weerwolven van Wakkerdam

Deze speciale editie bevat het basisspel in materiaal van hoogstaande kwaliteit en een weerwolfachtig design. De karakters zijn geprint op stevige kartonnen tegels en het spel bevat een burgemeesterspenning met koord. In Best Of: De Weerwolven van Wakkerdam ontdek je 28 van de populairste karakters die al een rol speelden in honderdduizenden spelletjes Weerwolven, zoals de Grote Boze Wolf, de Besmettelijke Oerwolf, de Witte Weerwolf en het Wolvenkind.


advertentie:


De basiseditie van De Weerwolven van Wakkerdam is een goede keuze voor degenen die voor het eerst kennis willen maken met De Weerwolven van Wakkerdam. Het bevat alle essentiële elementen voor een spannende spelervaring. Voor degenen die op zoek zijn naar meer variatie zijn de uitbreidingen een geweldige toevoeging. Elke uitbreiding brengt frisse elementen met nieuwe uitdagingen.

Welke versie of uitbreiding je ook kiest, De Weerwolven van Wakkerdam zal gegarandeerd voor veel plezier en memorabele momenten zorgen!

Weerwolven vanaf 3 spelers

Speel je liever Weerwolven in een kleine groep? Kijk dan eens naar Weerwolven 1 Nacht van Ravensburger! In tegenstelling tot De Weerwolven van Wakkerdam, waarbij de speelduur al snel kan oplopen, biedt Weerwolven 1 Nacht een intensieve spelervaring die slechts enkele minuten duurt. Dit maakt het perfect voor situaties waarin je weinig tijd hebt. Wat Weerwolven 1 Nacht zo uniek maakt, is het feit dat elk spel slechts één nacht duurt. De spelers moeten binnen deze korte periode proberen uit te zoeken wie wie is, informatie delen, bluffen en beslissingen nemen. Aan het einde van de nacht moet de hele groep samenwerken om te bepalen wie de Weerwolven zijn en ze te elimineren voordat ze ontsnappen.

Welke editie of uitbreiding van De Weerwolven van Wakkerdam is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.