Pick a Pen versies: Welke edities zijn er allemaal?

De Pick-a-Pen-serie is een nieuwe generatie innovatieve Roll & Write-spellen van 999 Games, waarin letterlijk met potloden wordt gerold. Dit zorgt ervoor dat met hetzelfde speelmateriaal veel verschillende spelmechanismen mogelijk worden gemaakt. In elk spel staat het inkleuren van velden centraal. In dit artikel lees je welke versies er allemaal zijn, en welke versie het leukste is. Daarnaast kun je zelf stemmen op jouw favoriete Pick a Pen editie van 999 Games!

 

Klik op een link om direct naar dit deel van het artikel te gaan:

1. Pick a Pen: Tuinen

2. Pick a Pen: Riffen

3. Pick a Pen: Crypten

4. Welke versie is het leukste?

Pick a Pen: Tuinen

Pick-a-Pen: Tuinen van 999 Games bevat scorevellen waarop je omkaderde tuinen inkleurt. De startspeler rolt eerst alle potloden, die elk een verschillende kleur hebben. Op de zijden ervan staan verschillende getallen. Die laten zien hoeveel vakjes je in die kleur op je scorevel mag inkleuren. Als je aan de beurt bent, kies je een potlood en kleur je het aangegeven aantal vakjes in. Die moeten aan elkaar grenzen, maar ook aan voorgaande ingekleurde groepen. Zo probeer je elke tuin met 1 kleur of juist 5 verschillende kleuren te vullen. Lukt dat, dan mag je bonuspunten op je vel inkleuren. Het spel is afgelopen als één van de spelers al zijn tuinen helemaal heeft ingekleurd of 5 keer niet heeft kunnen inkleuren.

Pick a Pen: Tuinen van auteur Reiner Knizia bevat scorevellen van 3 oplopende niveaus. Op scorevellen 2 en 3 vind je bloemen en bomen, die je op verschillende manieren aan extra bonuspunten kunnen helpen.

Pick a Pen: Riffen

Pick-a-Pen: Riffen van 999 Games bevat scorevellen waarop je vanaf verschillende duiklocaties routes inkleurt. De startspeler rolt eerst alle potloden, die elk een verschillende kleur hebben. Op de zijden ervan staan verschillende symbolen. Die laten zien uit hoeveel stappen de route bestaat die je op je scorevel mag inkleuren. Als je aan de beurt bent, kies je een potlood en kleur je de betreffende route in. Per kleur mag je maar één route hebben, dus heb je nog geen route van die kleur, dan start je er één bij een lege duiklocatie. Anders moet je je bestaande route verlengen. Het symbool op het potlood geeft aan hoeveel stappen je mag inkleuren en of je daarbij rechtdoor moet of vrij mag kiezen. Bereik je op je route schatkisten of munten, dan mag je bonuspunten op je vel inkleuren. Het spel is afgelopen als één van de spelers een bepaald aantal schatten of al zijn munten heeft ingekleurd.

Pick a Pen: Riffen van auteur Reiner Knizia bevat scorevellen van 3 oplopende niveaus. Op scorevellen 2 en 3 vind je draaikolken en propellers die je op verschillende manieren bij het inkleuren van routes kunnen hinderen of juist helpen.


advertentie:


Pick a Pen: Crypten

Pick-a-Pen: Crypten van 999 Games bevat scorevellen waarop je symbolen in een oude crypte inkleurt. De startspeler rolt eerst alle potloden, die elk een verschillende kleur hebben. Op de zijden ervan staan verschillende symbolen. Die laten zien welk vakje je in die kleur op je scorevel mag inkleuren. Als je aan de beurt bent, kies je een potlood en kleur je het betreffende symbool in. Daarbij moet je altijd van links naar rechts vorderen. Is een rij vol, dan mag je een symbool naar keuze inkleuren. En kleur je een vet omrand symbool met de juiste kleur in, dan mag je als bonus nog een symbool inkleuren. Zo probeer je zoveel mogelijk rijen en kolommen met de juiste kleuren te vullen. Lukt dat, dan mag je bonuspunten op je vel inkleuren. Het spel is afgelopen als één van de spelers al zijn vakjes heeft ingekleurd.

Pick a Pen: Crypten van auteur Reiner Knizia bevat scorevellen van 3 oplopende niveaus. Op scorevellen 2 en 3 vind je potloodsymbolen om een beurt te kunnen annuleren en bonussen voor vierkanten in 1 kleur.

Welke versie is het leukste?

Om te bepalen welke versie van Pick a Pen het leukste is hebben we jouw hulp nodig! Stem hieronder op jouw favoriete versie, of laat een reactie achter onderaan dit artikel. In een volgende update van dit artikel lees je welk spel in de Pick a Pen-serie onze lezers hebben benoemd tot favoriet.

Wat is jouw favoriete Pick a Pen-spel?

Bekijk resultaten

Welke editie van Pick a Pen is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.