Review: Hitster

Partyspel waarin je een tijdlijn maakt van meer dan 100 jaar aan hits.  🎶

 

Speleigenschappen

👥 2-10 spelers
⏳ 30 min
🎂 16+
🎲 Jumbo

 

Spel in het kort

Het spel kan individueel of in teams worden gespeeld. Elk team (of elke speler) krijgt 1 startkaart met daarop een jaartal en 2 fiches. De DJ scant een kaart met behulp van de app en start de muziek. Het actieve team moet raden of het nummer vóór of na het jaartal op de startkaart is uitgebracht. Als de kaart goed is geplaatst mag het team de kaart houden. Na enkele rondes zal de tijdlijn van ieder team langer worden, waardoor er meer plekken ontstaan waar een nieuwe kaart kan worden gelegd. Als het actieve team de naam én artiest van het nummer raadt, verdient het team 1 fiche. Met fiches kunnen teams nieuwe kaarten kopen, kaarten stelen tijdens een beurt van een ander team of zelfs zonder te raden een kaart op de tijdlijn plaatsen. Het team dat als eerste een tijdlijn van 10 hits heeft gemaakt, wint het spel! 🏆

 

Onze mening

Hitster is een super simpel spel dat volledig draait om muziek. We hebben het nu al vaak gespeeld, en zijn erg enthousiast. De eenvoud van het spel maakt Hitster tot hét perfecte spel dat je snel op tafel kunt leggen. Het spel bevat meer dan 300 kaartjes met een mix van oude en nieuwe Engelstalige en Nederlandstalige nummers. De oude nummers zullen voor volwassenen vele herinneringen ophalen, maar ook voor jonge spelers zitten er genoeg herkenbare hits tussen. Je hoeft het nummer niet te kennen om Hitster te winnen, het belangrijkste is dat je de plaats op je tijdlijn goed kunt inschatten. De fiches zijn een leuke toevoeging die extra spelelementen toevoegen. Daarnaast houden ze ook de beurt van andere teams (of spelers) interessant. Als jouw team namelijk denkt dat een ander team het kaartje niet op de juiste plek van hun tijdlijn heeft geplaatst, kun je als team een fiche inzetten en die op een andere plek op de tijdlijn plaatsen. Als deze plek juist blijkt te zijn mogen jullie het kaartje stelen en toevoegen aan jullie eigen tijdlijn. Als Hitster voor de echte muziekkenners iets te makkelijk blijkt te zijn, kan het spel ook in de pro of expert modus worden gespeeld. Er staat ook nog een coöperatieve variant in de spelregels voor als je geen zin hebt in een competitief spel. Hitster is op dit moment absoluut ons favoriete partyspel. We zijn groot fan en kunnen het aan iedereen aanraden. Hitster is dé hit voor een gezellige middag of avond met vrienden en familie!

 

Wist je dat er ook een uitbreiding voor Hitster beschikbaar is? Meer informatie over de uitbreiding vind je hier.

Dol op Hitster? Lees dan ons artikel met spellentips voor liefhebbers van Hitster.

 

Pluspunten

➕ Super simpel maar héél vermakelijk partyspel. 🎼
➕ Geen opzettijd, je kunt meteen beginnen met spelen.
➕ Met verschillende moeilijkheidsniveaus én een coöperatieve variant.

 

SpellenTip geeft Hitster een: ⭐️8.5/10

 

Met dank aan Koninklijke Jumbo voor het beschikbaar stellen van dit review exemplaar.

 

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 3.3478260869565 sterren
23 stemmen

advertentie:«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jasper van Someren
10 maanden geleden

Blijft het steeds veranderen qua nummers of blijven het dezelfde 300 nummers?

SpellenTip
10 maanden geleden

Het zijn dezelfde nummers. Op de achterkant van een kaart staat namelijk de naam, artiest en het jaartal, waardoor de QR-code niet naar een ander nummer kan linken.

H lubben
8 maanden geleden

Als ik de code scan start niet automatice de nummer moet handmatige aanklikken weet niet hoe ik dat verander