Review: 1000 Bommen & Granaten!

Dobbelspel in piratenthema voor de echte gokliefhebber.

 

Speleigenschappen

👥 2-5 spelers
⏳ 30 min
🎂 8+
🧠 Haim Shafir
🎲 999 Games

 

Spel in het kort

Tijdens een spelbeurt trekt de actieve speler de bovenste piratenkaart van de stapel. Een piratenkaart geeft mogelijkheden of beperkingen in een spelbeurt aan. Vervolgens werpt de speler alle acht dobbelstenen. Hoe meer gelijke dobbelstenen er worden geworpen, hoe meer punten. Met goud en diamanten worden extra punten verdient. De speler mag dobbelstenen apart leggen en de resterende dobbelstenen opnieuw werpen. Geworpen schedels moeten direct apart worden gelegd. Als de derde schedel is gegooid, eindigt de spelbeurt en verdient de speler geen punten. Om punten te verdienen is het is dus van belang om op tijd te stoppen. Als een speler in de eerste worp 4 of meer schedels gooit, ontvangen alle andere spelers minpunten. De speler die als eerste 6000 punten heeft verzameld, wint het spel! 🏆

 

Onze mening

1000 Bommen en Granaten! is een grappig dobbelspel met een hoge geluksfactor. Je hebt niet alleen geluk nodig tijdens het werpen van de dobbelstenen, maar ook bij het trekken van de piratenkaarten. Toch is het spel leuk omdat je het resultaat zelf kan sturen. Als je de dobbelstenen opnieuw gaat werpen wanneer er al twee schedels apart zijn gelegd is dat een risico. Je kunt altijd zelf bepalen hoe ver je gaat in dit spel. Je wordt beloond als je op tijd stopt, maar soms ook als je een risico neemt en besluit nog een keer te werpen. 1000 Bommen en Granaten! is een compact en snel dobbelspelletje en daardoor ideaal om tussendoor te spelen.

 

Vind je het 'push your luck' mechanisme van 1000 Bommen & Granaten! leuk? Bekijk dan ook eens De Kwakzalvers van Kakelenburg.

 

Pluspunten

➕ Compact en snel dobbelspelletje.
➕ Je kunt het resultaat zelf sturen door af en toe een risico te nemen.

 

SpellenTip geeft 1000 Bommen & Granaten! een: ⭐️7/10

 

1000 Bommen & Granaten! kopen

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4 sterren
1 stem

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.