Review: Splendor Duel

Speciale versie van Splendor voor 2 spelers waarin je edelstenen en parels verzamelt om zo je aanzien en fortuin te vergroten.

 

Speleigenschappen

👥 2 spelers
⏳ 30 min
🎂 10+
🧠 Marc André & Bruno Cathala
🎲 Asmodee, Unbox Now

 

Spel in het kort

In een speelbeurt voert de actieve speler één van de verplichte acties uit: maximaal 3 fiches nemen, 1 goudfiche nemen en 1 juweelkaart reserveren óf 1 juweelkaart kopen. De spelers kunnen vóór de verplichte actie een privilege-rol inzetten om een edelsteen of parel naar keuze van het bord te pakken of een privilege-rol aan de andere speler geven om het spelbord aan te vullen met fiches. Gekochte juweelkaarten bevatten vaak bonussen waarmee de kosten van toekomstige juweelkaarten worden verlaagd. Als een gekochte juweelkaart een kaarteigenschap heeft, wordt het effect direct uitgevoerd. Aan de bovenzijde van sommige juweelkaarten staan 1 of meerdere kronen. Na ontvangst van de 3e en 6e kroon moet een beschikbare kroonkaart worden gepakt. Kroonkaarten en juweelkaarten leveren prestigepunten op. De speler die als eerste 20 prestigepunten, minimaal 10 kronen of minimaal 10 prestigepunten op kaarten van dezelfde kleur heeft verzameld, wint het spel! 🏆

 

Onze mening

Splendor Duel maakt gebruik van het spelmechanisme van het originele Splendor, maar bevat enkele extra's zoals de privilege-rollen en de kroonkaarten. Hierdoor is het spel nog leuker dan het origineel en is het echt een strijd tussen 2 spelers. Doordat er 3 manieren zijn om het spel te winnen kunnen spelers verschillende tactieken toepassen. Dit maakt het spel elke keer weer anders en uitdagend. De kwaliteit van het spelmateriaal is hoog en alles zit in een compacte doos met een fijne insert. Splendor Duel is een van onze favorieten van 2022 en zal de komende jaren nog veel gespeeld worden!

 

Speel je graag spellen voor 2 spelers? Bekijk dan ook eens Patchwork en Jaipur.

 

Pluspunten

➕ Nog leuker dan het originele Splendor door enkele toffe extra's.

➕ Hoge kwaliteit speelmateriaal.

➕ Compacte doos.

 

SpellenTip geeft Splendor Duel een: ⭐️8.5/10

 

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 5 sterren
2 stemmen

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.