Een kaartspel waarin je zo weinig mogelijk koeienkoppen moet zien te krijgen door de juiste kaart te kiezen en aan te leggen in een rij.

 

Speleigenschappen

👥 2-10 spelers
⏳ 45 min
🎂 10+
🧠 Wolfgang Kramer
🎲 999 Games

Speleigenschappen

👥 2-10 spelers
⏳ 45 min
🎂 10+
🧠 Wolfgang Kramer
🎲 999 Games

 

Over het spel

Elke speler krijgt 10 kaarten. In het midden van de tafel worden 4 kaarten open onder elkaar gelegd. Een kaart heeft een waarde tussen de 1 en 104 en bevat tussen de 1 en 7 koeienkoppen. Alle spelers kiezen tegelijk een kaart om te spelen. De gekozen kaarten worden vervolgens omgedraaid. De speler met de laagste kaart moet als eerst een kaart in één van de rijen aanleggen. De kaart moet in de rij worden gelegd waarvan de meest rechtste kaart een lager getal heeft dan de gekozen kaart én waarvan het verschil tussen beide getallen het laagst is. Vervolgens leggen de andere spelers ook hun gekozen kaart in een van de rijen. Als een speler een zesde kaart moet aanleggen in een rij, ontvangt de speler alle kaarten in deze rij. Deze kaarten zijn strafpunten (koeienkoppen) waard. Het spel eindigt als een speler 66 koeienkoppen heeft moeten incasseren, de ronde wordt wel nog uitgespeeld. De speler met de minste koeienkoppen aan het einde van deze ronde, wint het spel! 🏆

 

Onze mening

Take 5! is een grappig en vlot kaartspelletje dat je, door de eenvoudige spelregels, snel aan nieuwe spelers hebt uitgelegd. In dit spel is iedereen tegelijk aan de beurt, hierdoor hoef je nauwelijks op elkaar te wachten. Hoewel je enige dosis geluk nodig hebt, kun je toch tactische keuzes maken en andere spelers dwarszitten. Take 5! draait vooral om het inschatten van je medespelers en op het goede moment je kaarten weten te spelen. Het spel is te spelen vanaf 2 spelers, maar met meer spelers is het nog leuker en onvoorspelbaarder. Het wordt dan namelijk moeilijker om in te schatten waar alle kaarten zullen worden aangelegd. Take 5! is een kaartspel dat al ontzettend veel jaren in het assortiment van 999 Games zit. Het heeft zich inmiddels echt bewezen en blijft een leuk spel. We raden dit hilarische kaartspel dan ook zeker aan voor bijvoorbeeld een feestje of een spellenavond met vrienden!

 

Vind je Take 5! een leuk spel, maar ben je op zoek naar een tactischere variant? Bekijk dan het kaartspel Koeien Koppen! van 999 Games.

 

Pluspunten

➕ Grappig en vlot kaartspelletje.
➕ Eenvoudige spelregels.

 

SpellenTip geeft Take 5! een ⭐️7/10

 

Take 5! kopen

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4 sterren
1 stem

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.