Review: De Zoektocht naar El Dorado - Helden & Demonen

De eerste uitbreiding voor De Zoektocht naar El Dorado voegt vloeken, demonen, helden en beschermkaarten toe om je reis naar El Dorado nog leuker en uitdagender te maken. 😈

 

Ben je nog niet bekend met De Zoektocht naar El Dorado? Lees dan eerst onze review van het basisspel.

 

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met www.ouderwetsspelen.nl. Hier vind je niet alleen losse spellen, maar ook voordeelbundels van o.a. Catan, Dominion en Carcassonne. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op hun website! 

Speleigenschappen

👥 2-4 spelers
⏳ 60 min
🎂 10+
🧠 Reiner Knizia
🎲 999 Games

 

Spel in het kort

Helden & Demonen bevat 3 nieuwe terreintegels met daarop de nieuwe demonenvakjes. Op sommige demonenvakjes staan tunnels waarmee je je supersnel kunt verplaatsen. Als je je pion naar een demonenvakje wilt verplaatsen, hoef je geen kaart te spelen, maar moet je een vloekfiche trekken. Een vloekfiche geeft een nadelig effect. De heldentaveerne wordt aan de tweede terreintegel gelegd. Als een pion op de taveerne terechtkomt mag er één van de drie bovenste heldenkaarten worden toegevoegd aan de aflegstapel. Heldenkaarten zijn sterke kaarten en kunnen goed van pas komen tijdens het spel. Daarnaast bevat de uitbreiding ook nog beschermdieren waarvan voor iedere speler één aan het begin van het spel aan het deck wordt toegevoegd. Verder krijg je 4 nieuwe soorten kaarten voor in de markt én nieuwe grotfiches.

 

Onze mening

De Zoektocht naar El Dorado behoort tot één van onze favoriete familiespellen. We zijn dan ook erg blij dat 999 Games deze eerste uitbreiding in het Nederlands heeft uitgegeven. Het leuke aan Helden & Demonen is dat het enkele nieuwe onderdelen toevoegt die je ook afzonderlijk kunt toevoegen aan het basisspel. De helden hebben hele sterke acties en zorgen ervoor dat het spel net iets sneller speelt. Dit wordt gecompenseerd door de demonen en vloeken, die een nadelig effect opleveren. Echter kunnen de tunnelvelden ervoor zorgen dat je een deel van de route afsnijdt, waardoor het trekken van vloekfiches toch verleidelijk zal worden. Wat we vooral leuk vinden aan deze uitbreiding is dat het meer interactie tussen de spelers toevoegt. Bepaalde vloeken of grotfiches bevatten namelijk acties die voordelig of nadelig zijn voor medespelers. Zo zijn er bijvoorbeeld vloeken waarmee alle andere spelers een stap mogen zetten of waarmee een andere speler jouw pion twee stappen (naar achteren) mag verplaatsen. Ook is er een grotfiche waarmee je jouw demonenkaart op een aflegstapel van een andere speler mag leggen. Een klein minpunt hebben we ervaren in de balans van deze uitbreiding. Er zijn namelijk enkele helden en beschermkaarten die nét wat sterker zijn dan anderen. Ook zijn bepaalde vloekfiches iets nadeliger dan andere vloekfiches. Je zult dus af en toe een beetje geluk moeten hebben welke kaarten en fiches je trekt. Dit zorgt echter wel weer voor onvoorspelbaarheid en extra spanning, iets dat naar onze mening Helden & Demonen tot een perfecte uitbreiding maakt voor fans van De Zoektocht naar El Dorado!

 

Wist je dat er vele uitbreidingen en promosets voor De Zoektocht naar El Dorado beschikbaar zijn? In dit artikel zetten we het hele assortiment op een rijtje.

 

Pluspunten

Leuke uitbreiding voor nog meer speelplezier.

Weinig extra regels, waardoor het snel vertrouwd voelt.

Je kunt zelf kiezen welke onderdelen je toevoegt aan het basisspel.

 

SpellenTip geeft De Zoektocht naar El Dorado - Helden & Demonen een: ⭐️8.5/10

 

Met dank aan www.ouderwetsspelen.nl voor het beschikbaar stellen van dit review exemplaar.

 

De Zoektocht naar El Dorado - Helden & Demonen kopen

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Elisabeth Eisbach
2 jaar geleden

Geweldige revue hebben jullie achter gelaten. Verrast in positieve zin, hier worden wij erg enthousiast van een willen graag binnenkort nog een spel van jullie laten reviewen .