Top 10 leukste kaartspellen

In dit artikel delen we de 10 leukste kaartspellen om te spelen in 2024!

 

Laatste update: januari 2024

 

We proberen deze top 10 leukste kaartspellen zo up-to-date mogelijk te houden, en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Mis je een of meerdere spellen in deze lijst? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw spellentip(s) toe aan deze top 10 leukste kaartspellen!

10. Exploding Kittens

Russisch roulette… maar dan met exploderende kittens! Exploding Kittens is een eenvoudig kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Speel de juiste combinatie van kaarten en speel een aanval die in één keer meerdere van je tegenstanders uitschakelt. Overleef de aanvallen van de anderen en win!

9. Saboteur (+ Saboteur De Donkere Grot)

Schatgravers en saboteurs zitten elkaar dwars in dit rollenkaartspel. De vraag is alleen wie aan welke kant staat! Iedere speler krijgt een rollenkaart, die van een saboteur of een schatgravende dwerg. De schatgravers hebben het doel om de schat te vinden, terwijl de saboteurs dat proberen te voorkomen. Zo kunnen ze elkaars gereedschap saboteren of gangen de verkeerde kant uitleggen. Saboteur is een ideaal kaartspel voor grotere groepen.

In het opzichzelfstaande vervolg Saboteur De Donkere Grot ontsnapt de groep schatgravers uit de ingestorte mijn. De donkere grot zit vol gevaren. Spinnenwebben, monsters en natuurlijk de saboteurs maken je het leven zuur. Wiens dwergenteam ontsnapt als eerste uit de grot?

8. Unbeetable

In het eco-friendly kaartspel Unbeetable strijd je met de andere tuiniers om de Unbeetable Cup. Sprokkel de meeste punten bij elkaar door de juiste planten te zaaien, groeien en oogsten. Maar let op, want je tegenstanders kunnen het je moeilijk maken. Of ben jij de speler die de moestuinen van de anderen saboteert?

7. Sushi Go!

Geef de sushi door in dit vlotte kaartspel. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent! Sushi Go! is een eenvoudig kaartspel waarin alle spelers tegelijkertijd spelen.


advertentie:


6. Cahoots

In Cahoots staat samenspelen centraal! Voltooi alle opdrachten zonder te bespreken wat elke speler op hand heeft. De kaart die je neerlegt moet altijd dezelfde kleur of hetzelfde nummer hebben als de kaart waar je hem bovenop legt. Cahoots is een leuk kaartspel waarin je goed moet nadenken en samenwerken.

5. Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Beverbende is geschikt voor het hele gezin.

4. Click! The Great Wall

In dit eco-friendly kaartspel staan jij en je medespelers op de Chinese Muur om de beste foto’s te maken. Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Click! The Great Wall is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022. 


advertentie:


3. Machiavelli

Spannend kaartspel waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze karakters in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen. De speciale eigenschappen van de karakters zorgen voor list en bedrog. Zo kan de Moordenares een karakter in de ronde uitschakelen, de Koopvrouw extra goudstukken verdienen, en de Bouwmeester in een beurt maar liefst 3 gebouwen spelen. Door de 27 verschillende karakters en 33 unieke gebouwen is Machiavelli elke keer weer anders!

2. Jaipur

In het tactische kaartspel Jaipur, dat geschikt is voor twee spelers, hoop je de persoonlijke handelaar van de Maharadja te worden door aan het einde van de ronde rijker te zijn dan je tegenspeler. Terwijl jij drukt bezig bent je waren aan de lokale bevolking te slijten, moet je ook zorg dragen voor je kamelen. Word jij de beste handelaar van de Maharadja? 

1. De Crew: Missie Diepzee

De Crew: Missie Diepzee is een coöperatief spel waarin je samen meer dan 30 verschillende missies moet zien te voltooien. Dit gebeurt volgens het principe van een slagenspel. Alle spelers moeten volgens de regels van de missie een specifiek aangegeven aantal kaarten krijgen. Een foute slag leidt tot een gefaalde missie. Dit prijswinnende spel is bij vele bordspelspelers geliefd en daardoor de absolute nummer 1 in deze top 10!

Mist er een spel in deze top 10?

Wat is volgens jou een kaartspel dat niet in deze top 10 mag ontbreken? Laat in de reacties onderaan deze pagina weten welk kaartspel er in deze lijst mist, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw gekozen spel toe aan deze top 10 leukste kaartspellen!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.