Top 10 leukste dobbelspellen

In dit artikel delen we de 10 leukste en beste dobbelspellen om te spelen in 2024!

 

Laatste update: janurari 2024

 

We proberen deze top 10 leukste dobbelspellen zo up-to-date mogelijk te houden, en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Mis je een of meerdere spellen in deze lijst? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw spellentip(s) toe aan deze top 10 leukste dobbelspellen!

10. Perudo

Een kleurrijk blufspelletje met dobbelstenen. Schud de dobbelstenen in je beker, draai de beker om, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo win je door het beste te bluffen en door goed te gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel!

9. Regenwormen

Een snel dobbelspelletje voor tussendoor waarin je zoveel mogelijk regenwormen probeert te verzamelen. In Regenwormen werp je meerdere keren met de dobbelstenen en leg je telkens dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je ten minste één worm hebt gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken. Neem je teveel risico, dan ben je af en moet je een steen inleveren. Regenwormen is al jaren een populair dobbelspel.

8. Geharrewar in de Sushibar

Dobbelspel van de maker van Regenwormen. Na jaren regenwormen eten zijn de kippen in het kippenhok toe aan wat variatie. Ze willen sushi! De beste sushi eet je het liefst natuurlijk zonder graten. Maar sushi is gemaakt van rauwe vis en vissen hebben nu eenmaal graten. Geharrewar in de Sushibar is een vrolijk dobbelspel, waarbij je zoveel mogelijk sushitegels moet verzamelen. Naast de sushitegels zijn er ook gratentegels, die minpunten waard zijn. Hoewel je dus liever geen gratentegels pakt, is een sushitegel alleen geldig als je hier een gratentegel aan kunt koppelen. Je moet dus wel gratentegels verzamelen.

7. Qwixx

In het prijswinnende dobbelspel Qwixx hoef je niet op je beurt wachten: een speler dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!


advertentie:


6. Boonanza: Het Dobbelspel

Deze dobbelsteenversie van het kaartspel Boonanza maakt naast de dobbelstenen gebruik van oogstkaarten. Elke oogstkaart heeft 5 verschillende opdrachten, die uit bonencombinaties bestaan. Zodra je de onderste combinatie van de oogstkaart met de dobbelstenen hebt gevormd, stijgt je oogstkaart in waarde. Bij drie combinaties geeft de oogstkaart je één dukaat. Bij alle combinaties krijg je drie dukaten. Boonanza: Het Dobbelspel houdt je alert. Omdat je ook in andermans beurt opdrachten af kunt maken, moet je voortdurend letten op wat er wordt gerold. Bovendien moet je keuzes maken: lever je je oogstkaart nu in en ga je verder op je volgende oogstkaart? Of kun je nog een extra dukaat uit je oogst persen?

5. 1000 Bommen & Granaten!

Dobbelspel in piratenthema voor de echte gokliefhebber. Je mag zo vaak opnieuw dobbelen als je wilt, maar schedels moet je opzij leggen. Gooi je een derde schedel, dan is je beurt direct voorbij en scoor je geen punten. Een piratenkaart geeft je mogelijkheden en beperkingen in je beurt aan. Hoe meer gelijke symbolen je gooit, hoe meer punten je scoort. Daarbij ontvang je nog extra punten voor goud en diamanten. Scoren al je dobbelstenen, dan krijg je nog een extra bonus. Gooi je met je eerste worp 4 of meer schedels, dan bezorg je de andere spelers minpunten. Wie als eerste een bepaald aantal punten heeft bereikt, wint het spel. 1000 Bommen en Granaten! is een eenvoudig dobbelspel, waarin je steeds moet kiezen tussen stoppen of doorgaan.

4. Keer op Keer

Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Ook als het niet jouw beurt is, mag je dobbelstenen kiezen en vakjes afkruisen, zo hoef je nooit te wachten op je beurt! Keer op Keer is makkelijk aan te leren, waardoor je snel kunt beginnen.

Wist je dat er meerdere versies en scoreblokken van Keer op Keer zijn? In dit artikel zetten we alle Keer op Keer spellen op een rijtje.


advertentie:


3. Railroad Ink (Diepblauwe Versie)

Railroad Ink is een competitief puzzelspel voor de hele familie. Gooi de dobbelstenen en teken routes op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan het einde van het spel. Maak het spel uitdagender met één van de twee ingesloten uitbreidingen: rivieren en meren. Creëer jij het beste netwerk?

2. My City Roll & Write

My City, maar dan als dobbelspel! Dobbel en krabbel jouw eigen stad bij elkaar in deze snelle en compacte versie van het populaire legacyspel. Rol de dobbelstenen om te zien welke vorm je in jouw stad moet neerpennen. Hoe slimmer je jouw stad inricht, hoe meer punten je scoort. Twaalf verschillende niveaus verdeeld over vier campagnes geven volop uitdaging. Wie bouwt de beste stad in My City Roll & Write?

1. Clever 4Ever

Dit vierde deel van het populaire en verslavende dobbelspel Clever bevat scorevellen met nieuwe scoremogelijkheden. Naast 5 gloednieuwe categorieën is ook de nieuwe actie “zilver oppoetsen” toegevoegd, waarmee een dobbelsteen op het dienblad tijdelijk kan worden verhoogd of verlaagd. Clever 4Ever is een absolute must voor de Clever fans!

Speel je liever een andere Clever? In dit artikel zetten we álle versies en scoreblokken op een rijtje.

Mist er een spel in deze top 10?

Wat is volgens jou een dobbelspel dat niet in deze top 10 mag ontbreken? Laat in de reacties onderaan deze pagina weten welk dobbelspel er in deze lijst mist, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw gekozen spel toe aan deze top 10 leukste dobbelspellen!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.