Alles over Wyrmspan

Hier lees je alles wat je moet weten over het bordspel Wyrmspan van 999 Games.

 

Wyrmspan

Wyrmspan is geïnspireerd op de mechanismen van Wingspan, maar de unieke elementen maken van Wyrmspan een opzichzelfstaand spel (niet compatibel met Wingspan).

Aantal spelers

1-5

Speelduur

90 min.

Leeftijd

14+

Uitgever

999 Games

Je bent een amateurdracoloog in de wereld van Wyrmspan, een plaats waar draken in alle vormen, afmetingen en kleuren door de lucht zwerven. Graaf een verborgen labyrint uit, dat je kortgeleden op je landgoed hebt aangetroffen en lok die prachtige wezens, zodat die zich in jouw grotten vestigen.

De spelregels van Wyrmspan

In het spel Wyrmspan van 999 Games bouw je een toevluchtsoord voor draken. Jouw heiligdom start met een karmijnhol, gouden spelonk en amethystkloof. In de loop van het spel graaf je extra velden uit en lok je draken om daar te leven. Zo kun je de krachtige vaardigheden van je draken combineren en de gunst van het drakengilde verdienen.

Jouw heiligdom start met 3 uitgegraven velden, de 3 meest linkse velden van respectievelijk jouw karmijnhol, gouden spelonk en amethystkloof. In de loop van het spel breid je deze 3 grotten van links naar rechts uit, waarbij je eerst lege velden uitgraaft en dan draken op de uitgegraven velden speelt.

Wyrmspan bestaat uit 4 ronden. Elke ronde voeren de spelers met de klok mee steeds 1 actie uit. De spelers blijven acties uitvoeren totdat ze besluiten om te passen; dit gebeurt meestal als een speler al zijn munten heeft gebruikt of geen draken meer in zijn hand heeft die hij wil of kan spelen. De spelers die niet hebben gepast, spelen door totdat alle spelers hebben gepast. Daarna is de ronde voorbij.

Ben je aan de beurt, dan kies je 1 actie (uitgraven, lokken of verkennen) en zet je daar je avonturier. Je betaalt de kosten in munten en/of eieren en voert de actie uit. De winnaar van Wyrmspan is de speler met de meeste overwinningspunten. Die kun je op verschillende manieren verdienen, waaronder de waarde van gespeelde draken, eieren, weggestopte kaarten, openbare doelen en het drakengilde.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Wyrmspan

Onze review van Wyrmspan

Op dit moment is er helaas nog geen review van Wyrmspan beschikbaar.

Uitbreidingen voor Wyrmspan

Er zijn geen uitbreidingen voor Wyrmspan uitgebracht.

Wyrmspan kopen

Ben jij enthousiast geworden over Wyrmspan? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Wyrmspan vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 2.6666666666667 sterren
3 stemmen

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.