Tactieken en Strategieën voor De Zoektocht naar El Dorado: Hoe win je dit bordspel?

In dit artikel delen we tips en strategieën voor De Zoektocht naar El Dorado van 999 Games. Wat is de beste tactiek waarmee je iedereen kan verslaan? Je leest het hier!

1. Voorbereiding

Voordat je begint met spelen is het slim om de route te bestuderen. Welke terreinsoorten ga je het vaakst tegenkomen? Als je ziet dat er veel blauwe velden op de route liggen, dan kan een Kapitein of Avonturier goed van pas komen. Zorg er voor dat je deze kaarten tijdig koopt.

2. Straalzender

In De Zoektocht naar El Dorado is het belangrijk dat je vele sterke kaarten koopt. De Straalzender zou je hier aan het begin van het spel goed bij kunnen helpen. Deze kaart kost 4 munten en laat je eenmalig een kaart van het markttableau of van erboven pakken zonder hiervoor te hoeven betalen. Onze tip: neem met de Straalzender de Lokale Gids. Deze kaart kost 5 munten en ligt aan het begin van het spel nog niet op het markttableau. Door de Lokale Gids te pakken maak je optimaal gebruik van de Straalzender.

Op bovenstaande foto staan onderdelen van de uitbreiding Gevaren & Muisca. Hier lees je onze review van deze uitbreiding.

3. Kaartenmaker

Naast de Lokale Gids is ook de Kaartenmaker een sterke kaart die je vroeg in het spel moet proberen te kopen. Bij het spelen van deze kaart mag je twee extra kaarten trekken. Als de Kaartenmaker eenmaal op het markttableau ligt, zou je zelfs kunnen proberen om een tweede Kaartenmaker aan je deck toe te voegen. En dat brengt ons bij tip 4...


advertentie:


4. Verwijder zwakke kaarten

Begin halverwege het spel met het verwijderen van zwakke (start)kaarten. Bijvoorbeeld door te bewegen naar basiskampen of met behulp van het Logboek of de Wetenschapper. Op deze manier krijg je een deck met alleen maar sterke kaarten. Als je twee Kaartenmakers hebt is de kans daarnaast groot dat je beide kaarten in één beurt trekt... en dat wil je!

5. Blokkeer andere spelers

Als je de mogelijkheid hebt om andere spelers te blokkeren, doe dit dan vooral! In de volgende beurten kun je nieuwe kaarten kopen en je medespeler(s) blijven blokkeren.

Nog meer uitdaging?

Misschien ben je na een tijdje het basisspel te hebben gespeeld toe aan wat meer uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om een van de uitbreidingen, zoals Gevaren & Muisca, toe te voegen aan het basisspel. In dit artikel lees je welke uitbreidingen en promosets er allemaal beschikbaar zijn.

Heb je zelf nog een goede tip of tactiek? Laat het dan weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.