Review: Crimibox Undercover - The Gambler

Infiltreer in een bende die zich bezighoudt met illegale gokpraktijken in dit gloednieuwe dossier gebaseerd op de Netflix-hit Undercover.

 

Speleigenschappen

👥 1-4 spelers
⏳ 2-3 uur
🎂 12+
🎲 Crimibox

 

Spel in het kort

Undercoveragent Bob bereidt zich voor om te infiltreren in een bende die zich bezighoudt met illegale gokpraktijken. Samen met hem raak je steeds dieper verstrikt in de vele duistere vertakkingen binnen de gokwereld. Van een casino waar zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien tot gemanipuleerde paardenraces. Hoe ver moet jij gaan om het hele web van The Gambler bloot te leggen? In dit detective spel ga je met je onderzoeksteam als een echte rechercheur documenten en bewijsmateriaal analyseren, getuigen ondervragen, videobeelden bekijken en websites bestuderen. In de online omgeving moet je vragen over de operatie beantwoorden en doorsturen naar het DSU (Dienst Speciale Eenheden). Deze antwoorden zijn nodig om in de verslagen te zetten. Als het lukt om genoeg bewijsmateriaal te vinden en The Gambler te arresteren, winnen jullie het spel! 🏆

 

Onze mening

Crimibox Undercover - The Gambler is een spannend spel dat je met een team van maximaal 4 spelers of in je eentje kunt oplossen. Het spel bevat twee enveloppen met verschillende spelcomponenten, waaronder een dossier en veel bewijsmateriaal. Je start het spel door de instructiebrief te lezen en naar de online omgeving te gaan op een mobiele telefoon of laptop. Hier neem je contact op met Bob Lemmens (die je wellicht kunt kennen van de Netflix-serie Undercover). Dit is meteen een goede start en brengt je helemaal in de juiste stemming. Om dit dossier te kunnen spelen hoef je de Netflix-serie overigens niet gezien te hebben. Het spel bevat veel materiaal, maar gelukkig is het vrij snel duidelijk waar je moet beginnen met speuren. De puzzels zijn allemaal logisch, we hebben maar één keer de hulp in moeten schakelen van Bob. Bij sommige soortgelijke spellen zijn bepaalde puzzels soms vergezocht en kom je er niet meer uit, met frustratie tot gevolg. In dit spel zijn we vaak genoeg uitgedaagd, maar hebben we gelukkig nooit het gevoel gehad dat iets onlogisch was. Om de puzzels op te lossen gebruik je het speelmateriaal in de doos en moet je ook online gaan speuren. Je voelt je een ware detective tijdens het spel. Helaas kunnen we niet te veel verklappen, maar er zaten onderdelen in die we niet eerder in soortgelijke spellen hebben gezien. Verder vonden we het erg fijn dat er geen tijdsdruk was, we konden op ons eigen tempo de operatie oplossen. Uiteindelijk hebben we ongeveer 2,5 uur nodig gehad. We hebben veel plezier beleeft aan Crimibox Undercover - The Gambler. Het is jammer dat het spel maar één keer gepeeld kan worden, maar daar krijg je wel een unieke ervaring voor terug. We zouden dit dossier zo weer willen spelen!

 

Wist je dat Crimibox nog veel meer dossiers heeft om op te lossen? Bekijk eens Undercover - Clean Order, Dossier As of een van de andere spellen.

 

Pluspunten

➕ Spannend detective spel met logische puzzels.

➕ Geen tijdsdruk.

➕ Originele onderdelen zorgen er voor dat je je een echte detective voelt.

 

SpellenTip geeft Crimibox Undercover - The Gambler een: ⭐️8.5/10

 

Met dank aan Crimibox voor het beschikbaar stellen van dit review exemplaar.

 

Crimibox Undercover - The Gambler kopen

Of koop bij: Bruna.

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 3.1666666666667 sterren
12 stemmen

advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.