Review: Escape Room The Game - Tomb Robbers

Deze uitbreidingsset voor Escape Room The Game bevat een gloednieuwe escape room over de graftombe van Osiris. Zal het lukken om op tijd de schatten te vinden en te ontsnappen uit de tombe?

 

Ben je nog niet bekend met Escape Room The Game? Lees dan eerst onze review van het basisspel.

Speleigenschappen

👥 3-5 spelers
⏳ 60 min
🎂 16+
🧠 Identity Games
🎲 Escape Room The Game

 

Spel in het kort
Net als bij de andere spellen van Escape Room The Game bestaat dit spel uit drie delen (enveloppen) met daarin divers spelmateriaal. Daarnaast zitten er acht hintkaarten in de doos, die met behulp van de hint decoder uit het basisspel gelezen kunnen worden. Om het spel te kunnen spelen heb je ook nog de chrono decoder en de sleutels uit het basisspel nodig.  De moeilijkheidsgraad van deze escape room is 3.5/5.

Voordat jij en je medespelers kunnen beginnen lezen jullie eerst de introductietekst op de envelop van deel 1. Vervolgens controleren jullie of de inhoud van de envelop overeenkomt met de beschrijving onder de flap van de envelop. Als alles compleet is starten jullie de chrono decoder en kan het spel beginnen. Om spoilers te voorkomen kunnen we niet veel vertellen over het spelmateriaal en de puzzels. In deze escape room ontdekken jullie een eeuwenoude piramide. Zodra jullie de piramide binnenstappen begint er met hoge snelheid zand in de kamer te stromen. Jullie hebben één uur de tijd om de grafkamer van Osiris te vinden en te ontsnappen uit de piramide. Tijdens het zoeken naar de grafkamer schuift er plotseling een zware valdeur naar beneden die jullie team in tweeën splitst. Als het lukt om binnen het uur drie juiste codes in de chrono decoder te stoppen, en de piramide veilig te verlaten, winnen jullie het spel! 🏆

 

Onze mening
Tomb Robbers is een uitdagende escape room in de ERTG-reeks. De puzzels zijn erg origineel en hebben ons verrast. Het eerste deel wordt gespeeld in twee teams, hierbij moet je goed communiceren. We vonden het erg leuk dat we in dit onderdeel samen bezig waren met dezelfde puzzel. In het tweede en derde deel moesten we veel onderdelen uit het papier drukken en in elkaar zetten. Dit kost tijd, die je eigenlijk niet hebt, en dat is erg jammer. We vonden de puzzels in het tweede deel super leuk, dit deel is onze favoriet van deze escape room. Het derde deel vonden we persoonlijk minder leuk, omdat een puzzel niet goed in elkaar te zetten was. Uiteindelijk is het toch gelukt om alle puzzels op te lossen, helaas wel buiten de tijd. Het verhaal van Tomb Robbers is erg leuk, het thema komt ook goed terug in de puzzels. Het thema spreekt ons erg aan en het verhaal van de escape room is goed uitgewerkt. Als je een ervaren escape room speler bent, is deze uitbreiding zeker iets voor jou. Als je niet veel ervaring hebt met escape rooms raden we eerst een andere uitbreiding van Escape Room The Game aan. Wij hebben ons, zoals altijd, erg vermaakt met deze uitbreiding en kunnen niet wachten om een nieuwe escape room uit deze reeks te spelen!

 

Lees ook onze review van de uitbreiding Da Vinci's Telescope.

 

Pluspunten
➕ Leuke en originele puzzels.
➕ Goed uitgewerkt thema.

 

SpellenTip geeft Escape Room The Game - Tomb Robbers een: ⭐️ 7.5/10

 

Met dank aan Identity Games voor het beschikbaar stellen van dit review exemplaar.

 

Geef het spel zelf een beoordeling:

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.