De beste bordspellen van 2023!

Op deze pagina delen we de allerbeste nieuwe spellen uit 2023, zowel spellen die worden verwacht als spellen die al zijn uitgegeven.

 

Ben je op zoek naar de beste spellen aller tijden? Lees dan ook zeker dit artikel.

Laatste update: december 2023

 

We proberen deze lijst met beste nieuwe spellen zo up-to-date mogelijk te houden, en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Mis je een of meerdere spellen in deze lijst? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw spellentip(s) toe aan deze lijst!

De beste nieuwe spellen van 2023

Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen

Days of Wonder komt in november met Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen. In dit legacy-spel blijft het volbrengen van bestemmingskaarten het hoofddoel, maar krijgen spelers te maken met onverwachte situaties, kansen en mogelijkheden om hun kluis met verdiensten te vullen. Spelers zullen tijdens de campagne nieuwe regioboxen openen die nieuwe regels, extra content en vele andere verrassingen onthullen. Aan het einde van de 12 spellen van Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen heb je het spel getransformeerd in een uniek exemplaar dat je levenslang kunt blijven spelen.


advertentie:


Trekking Through History

In Trekking Through History van White Goblin Games ga je op een driedaagse reis terug in de tijd met tijdreisbureau Wayback Tours en bezoek je spraakmakende historische gebeurtenissen in de juiste volgorde. Verzamel de beste ervaringen om vooruit te gaan op je reisplan, maar let op: je hebt maar 12 uur per dag de tijd!

De Zoektocht naar El Dorado - Draken, Schatten & Mysteries

In 2023 krijgt De Zoektocht naar El Dorado een derde uitbreiding! Draken, Schatten & Mysteries bevat enkele modules die toegevoegd kunnen worden aan het basisspel. In de module Schatten worden schatfiches op de terreintegels gelegd. Als een speler 4 schatfiches heeft verzameld, wint deze het spel, ongeacht of de speler El Dorado heeft bereikt. Verder bevat de uitbreiding 4 drakenpionnen, waarmee andere spelers geblokkeerd kunnen worden. Mysteries voegt nieuwe terreintegels met mist toe. Zodra een speler naast de mist stopt, wordt de terreintegel omgedraaid waardoor het terrein zichtbaar wordt. 999 Games zal deze uitbreiding in het Nederlands uitbrengen.


advertentie:


Point City

Point City is een nieuw spel van de makers van Point Salad. Het spel hanteert hetzelfde eenvoudige spelconcept van het selecteren van kaarten en het bouwen van de beste combinaties, maar voegt nieuwe lagen van grondstofbeheer én het bouwen van gebouwen toe aan de mix. Hierdoor is het spel gemakkelijk te leren, maar blijft het toch uitdagend. 

Point City van White Goblin Games

Dixit Disney Edition

In 2023 krijgt Dixit een speciale Disney-editie! In Dixit Disney is een eenvoudig en luchtig bordspel van verhalen vertellen, interpretatie en giswerk. Zoek de link bij een raadselachtige omschrijving voor een van de onthulde kaarten, vind de juiste afbeelding en scoor punten. Het spel bevat 84 nieuwe kaarten gebaseerd op iconische Disney & Pixar films, van Steamboat Willie tot Turning Red.

Dixit Disney

Maple Valley

Maple Valley is een nieuw spel in de wereld van Creature Comforts en wordt uitgegeven door Happy Meeple Games.

My City: Roll & Write

Het legacy bordspel My City heeft sinds maart 2023 ook een dobbelvariant: My City Roll & Write! Rol de dobbelstenen om te zien welke vorm je in jouw stad moet neerpennen. Hoe slimmer je jouw stad inricht, hoe meer punten je scoort. My City Roll & Write is snel en compact, maar ook tactisch en uitdagend. De campagnes zorgen voor volop variatie. Met de maar liefst 192 vellen van het scoreblok kan elk niveau meerdere keren worden gespeeld. Deze roll & write is zowel solo als in een groep van zes spelers te spelen.

Unmatched: Gevecht der Legendes 2

In Unmatched strijd je als legendarische held en ga je het duel met elkaar aan. In deze nieuwe set van White Goblin Games vind je 4 nieuwe karakters: Yennenga, Achilles, Sun Wukong en Bloody Mary. Elke held heeft een set actiekaarten met unieke vaardigheden die horen bij de vechtstijl van die held. Maar vergeet niet dat er aan het einde van het spel maar één winnaar kan zijn!

Unmatched: Houdini vs De Geest uit de Lamp

In mei 2023 heeft White Goblin Games ook een andere set van Unmatched uitgebracht. Deze set bevat 2 nieuwe karakters: Houdini en De Geest uit de Lamp en kan worden gecombineerd met andere spellen uit de serie.

Brood & Bier

Brouw bier en bak brood in dit nieuwe strategische spel van 999 Games voor twee spelers. Iedere speler heeft een eigen dorp, maar gebruikt een gezamenlijk oogstveld. Door je dorp slim te verbeteren vergroot je je bier- en broodproductie. Maar pas op, waar je het minst van produceert bepaalt of je wint. Elke kaart die je speelt kan op verschillende manieren worden gebruikt. Volop tactische keuzes dus! De eerste 3 maanden is Brood & Bier alleen verkrijgbaar in spellenspeciaalzaken. 

Verdant

Na Calico en Cascadia geeft White Goblin Games nu ook het nieuwe puzzelspel Verdant uit. Verzamel meubilair, huisdieren en vooral veel planten om je huis helemaal groen in te richten.

Next Station Tokyo

In dit vervolg op Next Station London probeer je weer een zo goed mogelijk metronetwerk aan te leggen. Dit keer heeft de stad Tokio je nodig om een netwerk te ontwerpen. Probeer in dit nieuwe spel verbonden te blijven met de centrale groene luslijn. Optimaliseer je overstappen en verzamel zoveel mogelijk toeristenzegels in Next Station Tokyo!

Next Station Tokyo

Pick-a-Pen

In samenwerking met spelauteur Reiner Knizia heeft 999 Games de nieuwe spellenserie Pick-a-Pen uitgebracht. Het unieke aan deze spellen is dat er gebruik wordt gemaakt van speciale kleurpotloden die tijdens het spel gerold moeten worden. In totaal brengt 999 Games drie spellen uit, waarin het inkleuren van velden centraal staat. De drie Pick-a-Pen-spellen zijn: TuinenRiffen en Crypten. Alle spellen in de serie bevatten scorevellen in 3 oplopende niveaus

Pick-a-Pen van 999 Games

Mist er een spel in deze lijst?

Wat is volgens jou het beste nieuwe bordspel van 2023? Laat in de reacties onderaan deze pagina weten welk spel er in deze lijst mist, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw gekozen spel toe aan deze lijst met beste nieuwe spellen van 2023!

Naar welke nieuwe spellen kijk jij het meeste uit? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.