De allerbeste bordspellen van dit moment!

Op deze pagina delen we de allerbeste bordspellen om te spelen in 2024: van klassiekers tot gloednieuwe spellen.

 

Laatste update: januari 2024

 

We proberen deze lijst met beste spellen zo up-to-date mogelijk te houden, en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Mis je een of meerdere spellen in deze lijst? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw spellentip(s) toe aan deze lijst!

Dit artikel is opgedeeld in verschillende categorieën. Door op een link te klikken ga je direct naar dit deel van het artikel:

1. De beste Bordspellen

2. De beste Kaartspellen

3. De beste Dobbelspellen

4. De beste Partyspellen

5. Mist er een spel in deze lijst?

De beste Bordspellen

Wingspan

Het plezier van Wingspan begint al bij het openen van de doos. Dit vogelspel vol tactiek en spanning bevat een dobbeltoren in de vorm van een vogelhuisje, plastic ei-miniaturen en maar liefst 170 unieke vogelkaarten. Wingspan staat al jaren hoog in de lijst met beste familiespellen op BoardGameGeek en mag daardoor absoluut niet ontbreken in je spelletjeskast!

Ken je Wingspan al en ben je toe aan nog meer uitdaging? Bekijk dan eens de uitbreidingen Europa en Oceanië of Wingspan Azië!

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider ga je op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet je je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. Deze spannende deckbuilder van 999 Games is het perfecte spel voor de hele familie.

Ken je De Zoektocht naar El Dorado al en ben je toe aan nog meer uitdaging en avontuur? Bekijk dan eens de twee uitbreidingen Helden & Demonen en Gevaren & Muisca.

Everdell

Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel voor zowel families als veelspelers. Het spel heeft een hoge herspeelbaarheid waardoor het spel elke keer weer anders verloopt. Everdell won in 2021 meerdere prijzen waaronder Speelgoed van het Jaar én was genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs in de categorie 'Experts'. Genoeg redenen dus om Everdell toe te voegen aan deze lijst met beste bordspellen.

In dit artikel lees je welke uitbreidingen en upgrade packs er voor Everdell beschikbaar zijn.

Cascadia

In Cascadia van White Goblin Games moeten spelers een gevarieerd natuurgebied creëren dat leefbaar is voor de verschillende dieren, zoals grizzlyberen, roodstaartbuizerds en rode vossen. Dit puzzelspel is winnaar van De Nederlandse Spellenprijs 2022 in de categorie 'Familie'. 


advertentie:


Heat: Pedal to the Metal

Heat plaatst spelers in de bestuurdersstoel van intense autoraces, jockeyend voor positie om als eerste over de finishlijn te komen, terwijl ze de snelheid van hun auto beheersen als ze niet willen oververhitten. Door de juiste upgrades voor hun auto te selecteren, kunnen ze de bochten omarmen en hun motor koel genoeg houden om topsnelheden te behouden. Uiteindelijk zullen hun rijvaardigheid de sleutel tot de overwinning zijn!

De Kwakzalvers van Kakelenburg

Een tactisch “bagbuildingspel” met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden. Trek ingrediënten uit je eigen, zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat je denkt dat je drank perfect is. Maar stop op tijd: een paar knalerwten te veel en de hele drank ontploft!

De Verdwenen Ruïnes van Arnak

In het bordspel De Verdwenen Ruines van Arnak zet je middelen, arbeiders en kaarten in en probeer zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen. Welke weg je inslaat is geheel afhankelijk van de keuzes die je maakt. Je kunt veel acties uitvoeren. Je zult dus veel moeten afwegen en een sterke strategie moeten vormen om voldoende punten binnen te slepen.

Libertalia: de Winden van Galecrest

In dit tactische spel ga je als luchtpiraat de strijd om roem en rijkdom aan. Je krijgt per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Je moet goed opletten wat je tegenspelers van plan zijn. Jullie hebben immers allemaal dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor? Libertalia is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2022 in de categorie 'Kenners'.

Ark Nova

In het strategische expertspel Ark Nova bouw je verschillende dierenverblijven en steun je de natuurbescherming door middel van projecten over de hele wereld. Bouw jij de beste dierentuin in dit uitdagende spel? Ark Nova is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2022 in de categorie 'Experts'.

Sky Team (nieuw in deze lijst!)

In dit coöperatieve spel spelen jullie een team piloten dat hun passagiersvliegtuig op vliegvelden over de hele wereld moet laten landen. Maar dat is absoluut niet zo eenvoudig als je denkt! Jullie moeten met de verkeerstoren communiceren om er zeker van te zijn dat de aanvliegroute vrij is van luchtverkeer, jullie snelheid aanpassen om de luchthaven niet te passeren, jullie vliegtuig in balans brengen om parallel aan de grond te landen, jullie kleppen bedienen om de opwaartse kracht te verhogen en steiler te kunnen landen, jullie landingsgestel bedienen om een veilige landing te garanderen en tot slot te remmen om na de landing het vliegtuig tot stilstand te kunnen brengen. Samenwerking en stalen zenuwen zijn vereist om te slagen!

De beste Kaartspellen

Click! The Great Wall

In dit eco-friendly kaartspel staan jij en je medespelers op de Chinese Muur om de beste foto’s te maken. Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Click! The Great Wall is winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022. 


advertentie:


De Crew: Missie Diepzee

De Crew: Missie Diepzee is een coöperatief spel waarin je samen meer dan 30 verschillende missies moet zien te voltooien. Dit gebeurt volgens het principe van een slagenspel. Alle spelers moeten volgens de regels van de missie een specifiek aangegeven aantal kaarten krijgen. Een foute slag leidt tot een gefaalde missie. 

Jaipur

In het tactische kaartspel Jaipur, dat geschikt is voor twee spelers, hoop je de persoonlijke handelaar van de Maharadja te worden door aan het einde van de ronde rijker te zijn dan je tegenspeler. Terwijl jij drukt bezig bent je waren aan de lokale bevolking te slijten, moet je ook zorg dragen voor je kamelen. Word jij de beste handelaar van de Maharadja? 

De beste Dobbelspellen

Clever 4Ever

Dit vierde deel van het populaire en verslavende dobbelspel Clever bevat scorevellen met nieuwe scoremogelijkheden. Naast 5 gloednieuwe categorieën is ook de nieuwe actie “zilver oppoetsen” toegevoegd, waarmee een dobbelsteen op het dienblad tijdelijk kan worden verhoogd of verlaagd. Clever 4Ever is volgens velen het beste dobbelspel in de serie en een absolute must voor de Clever fans!

Ben je op zoek naar een andere Clever? In dit artikel zetten we álle versies en scoreblokken op een rijtje.


advertentie:


Qwixx

In het prijswinnende dobbelspel Qwixx hoef je niet op je beurt wachten: een speler dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Keer op Keer

Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Ook als het niet jouw beurt is, mag je dobbelstenen kiezen en vakjes afkruisen, zo hoef je nooit te wachten op je beurt! Keer op Keer is makkelijk aan te leren, waardoor je snel kunt beginnen.

Wist je dat er meerdere versies en scoreblokken van Keer op Keer zijn? In dit artikel zetten we alle Keer op Keer spellen op een rijtje.

De beste Partyspellen

Codenames

In dit spel ga je in twee teams van rivaliserende geheime diensten contact maken met spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. De teamgenoten proberen de woorden van hun team te raden. Ze proberen daarbij niet de spionnen van het andere team óf de huurmoordenaar aan te wijzen... Codenames is een leuk partyspel voor bijvoorbeeld liefhebbers van 30 Seconds.


advertentie:


Hitster

In dit muzikale spel maak je een tijdlijn van meer dan 100 jaar aan hits. Luister samen naar de leukste nummers en haal herinneringen op in deze trip down memory lane. Wie is de beste muziekkenner?

Party & Co

Dit succesnummer combineert de beste elementen van de leukste partyspellen. Party & Co bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale versie van het originele basisspel. Op zoek naar een editie met meer categorieën? Ga dan voor het nieuwe Party & Co Extreme. Gegarandeerd een feest tijdens je spellenavond!

Mist er een spel in deze lijst?

Wat is volgens jou het beste bordspel van dit moment? Laat in de reacties onderaan deze pagina weten welk spel er in deze lijst mist, of vul het formulier in. Misschien voegen we jouw gekozen spel toe aan deze lijst met beste spellen!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.