In deze rubriek zetten we twee spellen tegenover elkaar. Welk spel is leuker en komt vaker op tafel? Laat in de comments weten welk spel jij kiest!

Deze keer de strijd tussen twee klassiekers: Catan en Carcassonne.

 

Catan is een spel dat bijna iedereen wel eens heeft gespeeld. Het is snel uit te leggen aan nieuwe spelers en zal gegarandeerd in de smaak vallen. Over een potje doe je ongeveer 75 minuten. Het leukste aspect van Catan is de interactie, je moet namelijk handelen met andere spelers om aan bepaalde grondstoffen te komen. Ook kun je elkaar op verschillende manieren goed dwarszitten. De dobbelstenen zorgen voor een geluksfactor in het spel. Het speelbord bestaat uit losse tegels en fiches, waardoor je iedere keer op een ander bord speelt. De kwaliteit van het speelmateriaal is erg goed. Daarnaast bevat de doos een insert waar je alle onderdelen goed in kunt opbergen.

Carcassonne wordt net als Catan uitgegeven door 999 Games. De spelregels zijn eenvoudig en een speelbeurt is heel kort. Het spel duurt ongeveer een half uur. Carcassonne is een tactisch spel waarin je tegels als een puzzel op tafel legt. Je bouwt als het ware het spelbord op tijdens het spel. Door meeples (de houten speelstukken) op projecten te zetten kun je punten verdienen. Je kunt ook je tegenstander(s) goed dwarszitten door projecten, en dus de punten, over te nemen. De kwaliteit van het speelmateriaal is goed. Daarnaast is het nog belangrijk om te vermelden dat het spel ook met twee personen gespeeld kan worden.

 

 

Het oordeel

Catan en Carcassonne zijn twee absolute klassiekers. Een keuze maken tussen klassiekers is heel lastig. Beide spellen zijn erg geschikt om op tafel te leggen wanneer je een beginnende bordspelspeler bent, of wanneer je met beginnende spelers speelt. De spellen kunnen tactisch gespeeld worden, maar bevatten ook een deel geluk. Carcassonne is met twee spelers te spelen, Catan niet. Voor beide spellen zijn veel uitbreidingen te koop. Vooral Carcassonne heeft enkele uitbreidingen nodig om uitdagend en leuk te blijven. Na alle voors en tegens tegen elkaar te hebben afgewogen kiezen we voor... Catan! Het handelen met elkaar maakt dit spel super leuk. Het spel bevat een goede mix van tactiek en geluk, en is daardoor erg leuk voor zowel nieuwe als ervaren Catan-spelers. Als jij een keuze zou moeten maken tussen beide spellen, welk spel kies je dan?

 

Benieuwd naar deze spellen? Lees onze reviews van Catan en Carcassonne.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.